Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОСЛАДИТЕ СЕ ЗА СВЕ ПАРЕ - ПОСНА БАКЛАВА СА ЧОКОЛАДОМ Посластица која се дуго памти

24.04.2024. 14:52 15:07
Пише:
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Ако волите класичну баклаву и овај рецепт ће вам се сигурно свидети.

Баклава је традиционални колач, који има своје разне варијанте. У овом рецепту додата је чоколада, а резултат је савршена посластица.

Састојци:

12 кора за баклаву

За фил:

300 г млевених ораха

150 г чоколаде за кување

150 г посног млевеног кекса

6 кашика гриза

5 кашика шећера

150 мл воде

100 мл уља

За сируп:

500 мл воде

500 г шећера

За премазивање:

50 мл уља

50 мл воде

Припрема:

Загрејте рерну на 220 степени.

У чинији помешајте орахе, рендану чоколаду за кување, кекс, гриз, шећер, додајте уље и воду и измешајте да добијете чврсту смесу.

Помешајте уље и воду за премазивање кора.

Премажите том мешавином прву кору, ставите другу, премажите и по ивици распоредите 1/6 смесе за фил, па уролајте.

Урадите то са свим корама.

Добићете 6 ролница.

Поређајте их у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 220 степени док баклава не добије златносмеђу боју.

Припремите сируп - када шећер и вода провре кувајте 15 минута да се сируп мало згусне.

Оставите сируп да се охлади.

Врућу баклаву прелијте хладним сирупом и оставите у плеху док се не охлади.

Informеr.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
НАЈЛЕПША ПОСНА ПЕСАК ТОРТА ЗА УСКРШЊИ ПОСТ: 3 неодољива фила - посластица готова очас посла, а укус очарава

НАЈЛЕПША ПОСНА ПЕСАК ТОРТА ЗА УСКРШЊИ ПОСТ: 3 неодољива фила - посластица готова очас посла, а укус очарава

18.04.2024. 14:21 14:32
ПОСНИ СЛАДОЛЕД СА МАКОМ: Потребна су вам само 3 састојка, за све оне који ПОСТЕ НА ВОДИ

ПОСНИ СЛАДОЛЕД СА МАКОМ: Потребна су вам само 3 састојка, за све оне који ПОСТЕ НА ВОДИ

23.04.2024. 14:30 14:50
ХРСКАВА ПОСНА ПРОЛЕЋНА ПИТА са младим луком и кромпиром: Нема јој равне, а лако се прави

ХРСКАВА ПОСНА ПРОЛЕЋНА ПИТА са младим луком и кромпиром: Нема јој равне, а лако се прави

16.04.2024. 13:36 13:43