Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LAŽNA PICA BEZ BRAŠNA Ovo povrće je osnova za testo; Ukusna je kao i prava

11.04.2024. 21:29 21:41
Piše:
Foto: ilustracija/pixabay

Ukoliko vam se jede pica, a želite zdraviju verziju, onda obavezno probajte da umesto klasično testo zamenite karfiolom.

Čak i ako niste ljubitelj ovog povrća, pica će vam se svideti, jer ne miriše na ovo povrće, ne raspada se, ukusna je i topla i hladna.

Ovo su potrebni sastojci:

800 g karfiola

2 jaja

200 g gaude

so, biber, beli luk u prahu

2 kašike maslinovog ulja

nadev po želji

origano

Priprema:

Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča (ako nemate multipraktik, koristite rende i redndajte na strani s najvećim rupicama)

Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite biberom, solju i belim lukom, po želji. 

Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir.

Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm.

Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok testo ne promeni boju.

Na pečeno testo tek onda možete staviti dodatke za picu, ali pazite da je ne pretrpate, na kraju pospite origanom.

Vratiti u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi.

Picu kratko prohladiti i poslužiti.

Piše:
Pošaljite komentar
I SIROTINJSKA HRANA POSTAJE LUKSUZ Cena najpopularnijeg jela širom sveta je DRAMATIČNO skočila! Evo gde je PICA trenutno najskuplja

I SIROTINJSKA HRANA POSTAJE LUKSUZ Cena najpopularnijeg jela širom sveta je DRAMATIČNO skočila! Evo gde je PICA trenutno najskuplja

10.02.2024. 12:38 15:09