Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NE MORATE U GRČKU DA BISTE JELI CACIKI Napravite ovaj prilog kod kuće i uživajte u bogatstvu ukusa

08.04.2024. 20:25 20:45
Piše:
Foto: ilustracija/pixabay

Ovaj savršeni prilog slaže se uz meso, ribu, povrće, pomfrit.

Osvežavajuća salata, lako se pravi i pravi je raj za nepce. Ne morate čekati da odete u Grčku na more, možete je sami napraviti u svojoj režiji.

Potrebno je:

3 sveža krastavca

200 g grčkog jogurta 

2 krupnija čena belog luka

kašičica iseckane mirođije

kašika maslinovog ulja

kašika limunovog soka

prstohvat bibera

so po ukusu

Priprema:

Prvo oljuštite krastavce i kašičicom izvadite sredinu sa semenkama. Narendajte krastavce i stavite ih u cediljku. Posolite ih i ostavite da se ocede od viška vode. Čenove belog luka prelijte sa 2-3 kašike maslinovog ulja i ostavite ih pola sata da ulje upije aromu luka. Beli luk sitno narendajte. Sjedinite beli luk i grčki jogurt, pa ostavite smesu preko noći u frižideru. Dodajte iseckanu mirođiju, maslinovo ulje, limunov sok, biber i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke. 

Autor:
Pošaljite komentar
RECEPTI FUD-BLOGERA: Strahinja Savić OTKRIVA kako da napravite NAJUKUSNIJI CACIKI!

RECEPTI FUD-BLOGERA: Strahinja Savić OTKRIVA kako da napravite NAJUKUSNIJI CACIKI!

23.07.2023. 13:00 13:00