НЕ МОРАТЕ У ГРЧКУ ДА БИСТЕ ЈЕЛИ ЦАЦИКИ Направите овај прилог код куће и уживајте у богатству укуса
Овај савршени прилог слаже се уз месо, рибу, поврће, помфрит.
Освежавајућа салата, лако се прави и прави је рај за непце. Не морате чекати да одете у Грчку на море, можете је сами направити у својој режији.
3 свежа краставца
200 г грчког јогурта
2 крупнија чена белог лука
кашичица исецкане мирођије
кашика маслиновог уља
кашика лимуновог сока
прстохват бибера
со по укусу
Припрема:
Прво ољуштите краставце и кашичицом извадите средину са семенкама. Нарендајте краставце и ставите их у цедиљку. Посолите их и оставите да се оцеде од вишка воде. Ченове белог лука прелијте са 2-3 кашике маслиновог уља и оставите их пола сата да уље упије арому лука. Бели лук ситно нарендајте. Сједините бели лук и грчки јогурт, па оставите смесу преко ноћи у фрижидеру. Додајте исецкану мирођију, маслиново уље, лимунов сок, бибер и со по укусу. Добро промешајте све састојке.