Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ČOKOLADNI MUS U ČAŠI Brzi desert za iznenadne goste LAGANA KREMASTA POSLASTICA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

18.10.2024. 20:06 20:20
Piše:
мус
Foto: pixabay/ilustracija

Zaljubljenici u čokoladu, pripremite se za pravu poslasticu!

Ovaj lagani i kremasti čokoladni mus u šolji savršen je izbor za svaku priliku, bilo da želite da se počastite ili impresionirate goste.


Sastojci:
100 g gorke čokolade
2 jajeta
2 kašike šećera
200 ml slatke pavlake
Prstohvat soli
 

Po želji: zrna kafe ili šećer u prahu za posipanje
 

Uputstvo:
Na vodenoj pari ili mikrotalasnoj rerni, polako rastopite gorku čokoladu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U jednoj činiji, odvojite belanca od žumanca. Žumanca umutite sa šećerom dok ne postanu svetla i kremasta.

 U ohlađenu čokoladu dodajte umućena žumanca i dobro izmešajte.

U drugoj činiji, umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Polako ih kombinujte sa čokoladnom mešavinom, pažljivo, kako biste zadržali vazdušastost.

U posebnoj činiji, umutite slatku pavlaku do čvrstih vrhova. Ponovo, polako je kombinujte sa čokoladnom smesom.

Smesu ravnomerno rasporedite u šolje. Ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 2 sata pre serviranja.

Po želji, možete posuti zrnama kafe ili šećerom u prahu pre nego što poslužite.

Ovaj čokoladni mus u šolji je savršen za posluženje na nekoj posebnoj prilici ili kao brz desert za prijatelje. Lagan i kremast, obavezno će osvojiti svačije srce!

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA Jednostavnije ne može, a rezultat božanstvena eksplozija ukusa

ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA Jednostavnije ne može, a rezultat božanstvena eksplozija ukusa

14.02.2024. 13:27 13:52