ČOKOLADNI MUS U ČAŠI Brzi desert za iznenadne goste LAGANA KREMASTA POSLASTICA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM
Zaljubljenici u čokoladu, pripremite se za pravu poslasticu!
Ovaj lagani i kremasti čokoladni mus u šolji savršen je izbor za svaku priliku, bilo da želite da se počastite ili impresionirate goste.
Sastojci:
100 g gorke čokolade
2 jajeta
2 kašike šećera
200 ml slatke pavlake
Prstohvat soli
Po želji: zrna kafe ili šećer u prahu za posipanje
Uputstvo:
Na vodenoj pari ili mikrotalasnoj rerni, polako rastopite gorku čokoladu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U jednoj činiji, odvojite belanca od žumanca. Žumanca umutite sa šećerom dok ne postanu svetla i kremasta.
U ohlađenu čokoladu dodajte umućena žumanca i dobro izmešajte.
U drugoj činiji, umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Polako ih kombinujte sa čokoladnom mešavinom, pažljivo, kako biste zadržali vazdušastost.
U posebnoj činiji, umutite slatku pavlaku do čvrstih vrhova. Ponovo, polako je kombinujte sa čokoladnom smesom.
Smesu ravnomerno rasporedite u šolje. Ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 2 sata pre serviranja.
Po želji, možete posuti zrnama kafe ili šećerom u prahu pre nego što poslužite.
Ovaj čokoladni mus u šolji je savršen za posluženje na nekoj posebnoj prilici ili kao brz desert za prijatelje. Lagan i kremast, obavezno će osvojiti svačije srce!