Napravite ČUVENI BAVARSKI KREM: Topi se u ustima, lagan je i osvežavajući
Bavarski krem, koji obožavaju u Minhenu, je veoma ukusan, a lako ga je napraviti.
Kremasti, gladak krem koji se topi u ustima najbolje je poslužiti sa prelivom po želji.
Ovaj dezert možete služiti sa voćem, čokoladom ili karamelom.
Sastojci:
5 kašičica želatina u prahu
75 g vode
480 ml mleka
4 žumanca
100 g šećera
¼ kašičice soli
1 kašika ekstrakta vanile
50 g putera
360 ml slatke pavlake
Priprema
Stavite vodu u malu posudu. Sipajte želatin u prahu u vodu i promešajte.
Stavite mleko u šerpu i pustite da se zagreje do ključanja. Povremeno ga mešajte.
U činiju stavite žumance, šećer, so i vanilu. Dobro sve umutite dok žumance ne postane glatko i počne da bledi.
Mleko sklonite sa vatre. Polako sipajte toplo mleko u smesu od jaja i neprestano mešajte.
Kada sipate polovinu mleka u smesu od jaja, još jednom sve zajedno umutute i sipajte u šerpu sa preostalim mlekom. Dobro umutiti da se sjedini.
Vratite šerpu na šporet da se krem skuva. Stalno mešajte i kuvajte dok se krem ne zgusne.
Kada je krem gotov, sklonite ga sa šporeta. Dodajte puter i želatin i mešajte dok se sve potpuno ne rastvori.
Krem sipajte u veliku činiju i stavite u frižider da se stegne.
Informer.rs/ Dnevnik