Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ČUVENI CRNAC BEZ JAJA Neodoljiv desert sa bananom i kakaom nestaće sa tanjira za tren oka

21.05.2024. 20:02 20:16
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ovaj kolač se brzo pravi, još brže pojede.

Potrebno je:

1 čaša jogurta 

1 čaša mleka

1 šađa ulja

2 čaše smeđeg šećera

2 čaše griza

4 pune kašike kakaoa

1 kašičica mlevene kafe

2 kašičice sode bikarbone

2 kašike ruma

2 izgnječene banane

Za glazuru

150 g crne čokolade za kuvanje

10 kašika mleka

7 kašika ulja

50 g maslaca

1 kašika ruma

Priprema

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom. U jednoj posudi pomešajte mleko, jogurt i ulje. Sjedinite žicom za mućenje. Dodajte šećer i izgnječene banane. Umutite. Zasebno pomešajte griz, sodu bikarbonu, kafu i kakao. Ubacite u mešavinu sa tečnim sastojcima. Dodajte rum pa sjedinite žicom. Smesu preručite u pleh pa ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni, dok ne porumeni. U šerpicu stavite izlomljenu čokoladu, ulje, seckani maslac i mleko. Mešajte na tihoj vatri, da se sastojci sjedine. Skinite sa vatre, sipajte rum, i promešajte. Čačkalicom proverite da li je dovoljno pečen. Izvadite i prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi.  Potom prebacite u frižider. Isecite kolač na veće kocke pa služite.

Piše:
Pošaljite komentar
OVO JE TRIK KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI KAKAO KREM ZA TORTE I KOLAČE Evo šta treba da uradite

OVO JE TRIK KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI KAKAO KREM ZA TORTE I KOLAČE Evo šta treba da uradite

10.05.2024. 13:14 13:45