Направите ЧУВЕНИ БАВАРСКИ КРЕМ: Топи се у устима, лаган је и освежавајући
Баварски крем, који обожавају у Минхену, је веома укусан, а лако га је направити.
Кремасти, гладак крем који се топи у устима најбоље је послужити са преливом по жељи.
Овај дезерт можете служити са воћем, чоколадом или карамелом.
Састојци:
5 кашичица желатина у праху
75 г воде
480 мл млека
4 жуманца
100 г шећера
¼ кашичице соли
1 кашика екстракта ваниле
50 г путера
360 мл слатке павлаке
Припрема
Ставите воду у малу посуду. Сипајте желатин у праху у воду и промешајте.
Ставите млеко у шерпу и пустите да се загреје до кључања. Повремено га мешајте.
У чинију ставите жуманце, шећер, со и ванилу. Добро све умутите док жуманце не постане глатко и почне да бледи.
Млеко склоните са ватре. Полако сипајте топло млеко у смесу од јаја и непрестано мешајте.
Када сипате половину млека у смесу од јаја, још једном све заједно умутуте и сипајте у шерпу са преосталим млеком. Добро умутити да се сједини.
Вратите шерпу на шпорет да се крем скува. Стално мешајте и кувајте док се крем не згусне.
Када је крем готов, склоните га са шпорета. Додајте путер и желатин и мешајте док се све потпуно не раствори.
Крем сипајте у велику чинију и ставите у фрижидер да се стегне.
Informеr.rs/ Дневник