Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJBOLJE PIHTIJE SU ONE KOJE SAMI NAPRAVITE Evo jednog proverenog recepta

06.03.2025. 18:39 18:44
Piše:
Izvor:
Dnevnik/Trpeza.Alo
pihtije
Foto: F. Bakić

Priprema nije komplikovana, a ovako spremljene pihtije su preukusne.

Potrebno je:

3 suve i 3 sveže svinjske nožice

2 para svinjskih ušiju

3 svinjska repa

1 svinjska kolenica

1 teleća noga

biber u zrnu

so

4 glavice belog luka

ljuta mlevena začinska paprika

Priprema:

Očistite dobro sastojke, pa ih stavite u veliki lonac. Začinite pa sipajte oko litar vode. Kuvajtr tri do pet sati, uz povremeno skupljanje masnoće i pene. Kada meso bude samo otpadalo sa kostiju, znaćete da su kuvane. Skinite sa vatre, pa ostavite sa strane, da se prohladi. Procedite smesu kroz gusto sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iseckajte na komade. Rasporedite u tanjire pa naseckajte beli luk i proceđenu tečnost. Ostavite pihtije u frižideru preko noći. Na kraju ih pospite ljutom mlevenom začinskom paprikom. Prijatno!

Izvor:
Dnevnik/Trpeza.Alo
Piše:
Pošaljite komentar