NAJBOLJE PIHTIJE SU ONE KOJE SAMI NAPRAVITE Evo jednog proverenog recepta
Priprema nije komplikovana, a ovako spremljene pihtije su preukusne.
Potrebno je:
3 suve i 3 sveže svinjske nožice
2 para svinjskih ušiju
3 svinjska repa
1 svinjska kolenica
1 teleća noga
biber u zrnu
so
4 glavice belog luka
ljuta mlevena začinska paprika
Priprema:
Očistite dobro sastojke, pa ih stavite u veliki lonac. Začinite pa sipajte oko litar vode. Kuvajtr tri do pet sati, uz povremeno skupljanje masnoće i pene. Kada meso bude samo otpadalo sa kostiju, znaćete da su kuvane. Skinite sa vatre, pa ostavite sa strane, da se prohladi. Procedite smesu kroz gusto sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iseckajte na komade. Rasporedite u tanjire pa naseckajte beli luk i proceđenu tečnost. Ostavite pihtije u frižideru preko noći. Na kraju ih pospite ljutom mlevenom začinskom paprikom. Prijatno!