scattered clouds
14°C
06.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈБОЉЕ ПИХТИЈЕ СУ ОНЕ КОЈЕ САМИ НАПРАВИТЕ Ево једног провереног рецепта

06.03.2025. 18:39 18:44
Пише:
Извор:
Дневник/Трпеза.Ало
pihtije
Фото: Ф. Бакић

Припрема није компликована, а овако спремљене пихтије су преукусне.

Потребно је:

3 суве и 3 свеже свињске ножице

2 пара свињских ушију

3 свињска репа

1 свињска коленица

1 телећа нога

бибер у зрну

со

4 главице белог лука

љута млевена зачинска паприка

Припрема:

Очистите добро састојке, па их ставите у велики лонац. Зачините па сипајте око литар воде. Кувајтр три до пет сати, уз повремено скупљање масноће и пене. Када месо буде само отпадало са костију, знаћете да су куване. Скините са ватре, па оставите са стране, да се прохлади. Процедите смесу кроз густо сито, а месо и кости оставите са стране и исецкајте на комаде. Распоредите у тањире па насецкајте бели лук и процеђену течност. Оставите пихтије у фрижидеру преко ноћи. На крају их поспите љутом млевеном зачинском паприком. Пријатно!

Извор:
Дневник/Трпеза.Ало
Пише:
Пошаљите коментар