НАЈБОЉЕ ПИХТИЈЕ СУ ОНЕ КОЈЕ САМИ НАПРАВИТЕ Ево једног провереног рецепта
Припрема није компликована, а овако спремљене пихтије су преукусне.
Потребно је:
3 суве и 3 свеже свињске ножице
2 пара свињских ушију
3 свињска репа
1 свињска коленица
1 телећа нога
бибер у зрну
со
4 главице белог лука
љута млевена зачинска паприка
Припрема:
Очистите добро састојке, па их ставите у велики лонац. Зачините па сипајте око литар воде. Кувајтр три до пет сати, уз повремено скупљање масноће и пене. Када месо буде само отпадало са костију, знаћете да су куване. Скините са ватре, па оставите са стране, да се прохлади. Процедите смесу кроз густо сито, а месо и кости оставите са стране и исецкајте на комаде. Распоредите у тањире па насецкајте бели лук и процеђену течност. Оставите пихтије у фрижидеру преко ноћи. На крају их поспите љутом млевеном зачинском паприком. Пријатно!