Recept dana: Musaka, ali bez luka
10.04.2017.
13:04
13:11
Komentari (0)
Svi znaju da naprave musaku, ali svako na svoj način. Evo, na primer bez luka…
Sastojci (6 osoba):
1,5-2 kg krompira,
500 g mlevenog mesa,
3 jajeta,
2 dcl mleka,
Seckani peršun,
biber i so po ukusu,
vegeta,
ulje
Priprema:
1. Začinjeno mleveno meso dobro propržiti. U međuvremenu oljuštiti krompir i iseći ga na tanje šnite kako bi mogao lepo da se ređa.
2. Polovinu krompira složiti u posudu za pečenje, zatim meso lepo rasporediti preko i na kraju sve prekriti ostatkom krompira.
Pokriti folijom i peći nekih pola sata, zatim otkriti i preliti umućenim jajima sa mlekom.
Nastaviti pečenje otkriveno dok krompir na površini ne porumeni - nekih 45 minuta na srednje jakoj vatri.
Posluživanje:
Služiti odmah uz salatu.