Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Musaka, ali bez luka

10.04.2017. 13:04 13:11
Piše:
Foto: Dnevnik arhiva

Svi znaju da naprave musaku, ali svako na svoj način. Evo, na primer bez luka…

Sastojci (6 osoba):

1,5-2 kg krompira,

500 g mlevenog mesa,

3 jajeta,

2 dcl mleka,

Seckani peršun,

biber i so po ukusu,

vegeta,

ulje

Priprema:

1. Začinjeno mleveno meso dobro propržiti. U međuvremenu oljuštiti krompir i iseći ga na tanje šnite kako bi mogao lepo da se ređa.

2. Polovinu krompira složiti u posudu za pečenje, zatim meso lepo rasporediti preko i na kraju sve prekriti ostatkom krompira.

Pokriti folijom i peći nekih pola sata, zatim otkriti i preliti umućenim jajima sa mlekom.

Nastaviti pečenje otkriveno dok krompir na površini ne porumeni - nekih 45 minuta na srednje jakoj vatri.

Posluživanje:

Služiti odmah uz salatu.

Piše:
Pošaljite komentar