Recept dana: Musaka od paradajza
09.05.2018.
11:46
11:50
Komentari (0)
Ukusno jelo gotovo za svega pola sata idealno je za ljubitelje ukusnog zalogaja koji ne jedu meso.
Sastojci:
- 1 kg paradajza,
- 5 kuvanih jaja,
- 125 g putera (i još malo putera za podmazivanje)
- veza peršuna,
- prezle
- so i biber po ukusu,
- kačkavalj
Priprema:
1. Paradajz i kuvana jaja iseći na tanke kolutove.
2. Puter dobro zagrejati i pomešati sa seckanim peršunom.
3. Vatrostalnu posudu podmazati puterom, zatim posuti prezle, pa naizmenično ređati kolutove paradajza i jaja. Svaki red prelivati rastopljenim puterom s peršunom i prezlama.
4. Pre poslednjeg reda paradajza posuti rendani kačkavalj, pa na kraju sve poprskati preostalim rastopljenim puterom.
5. Peći oko 25 minuta na 200 stepeni.