МУСАКА ОД КРОМПИРА И БЛИТВЕ, пролећна комбинација укуса за сва чула
08.04.2024.
14:33
14:41
Коментари (0)
Без меса, готова очас посла, а сита и преукусна
Састојци:
кромпир, 1 кг
блитва, 5 веза
туна, конзерва
парадајз, 1 комад
маслиново уље, по потреби
бибер, по укусу
со, по укусу
ЗА ПРЕЛИВАЊЕ:
јаја, 2 ком.
кисела павлака, 1 чаша
Припрема:
Опрани, неољуштени кромпир кувајте у лонцу с водом. Кад је скоро омекшао, процедите га, прохладите, ољуштите и насеците на колутове.
Очишћену, опрану блитву обарите у посољеној води. Затим је процедите и исеците, па измешајте с издробљеном туњевином. Мешавину посолите и побиберите.
У подмазани ватростални суд ређајте ред кромпира, ред мешавине с блитвом.
На последњи ред с кромпиром распоредите колутове парадајза. Прелијте павлаком умућеном с јајима.
Пеците пола сата на 180 степени.
Жена/ Supеrrеcеpti/ Дневник