Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МУСАКА ОД КРОМПИРА И БЛИТВЕ, пролећна комбинација укуса за сва чула

08.04.2024. 14:33 14:41
Пише:
Фото: Pixabay.com

Без меса, готова очас посла, а сита и преукусна

Састојци:

кромпир, 1 кг

блитва, 5 веза

туна, конзерва

парадајз, 1 комад

маслиново уље, по потреби

бибер, по укусу

со, по укусу

ЗА ПРЕЛИВАЊЕ:             

јаја, 2 ком.

кисела павлака, 1 чаша

Припрема:

Опрани, неољуштени кромпир кувајте у лонцу с водом. Кад је скоро омекшао, процедите га, прохладите, ољуштите и насеците на колутове.

Очишћену, опрану блитву обарите у посољеној води. Затим је процедите и исеците, па измешајте с издробљеном туњевином. Мешавину посолите и побиберите.

У подмазани ватростални суд ређајте ред кромпира, ред мешавине с блитвом.

На последњи ред с кромпиром распоредите колутове парадајза. Прелијте павлаком умућеном с јајима.

Пеците пола сата на 180 степени.

Жена/ Supеrrеcеpti/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Мусака, али без лука

Рецепт дана: Мусака, али без лука

10.04.2017. 13:04 13:11
Рецепт дана: Мусака од парадајза

Рецепт дана: Мусака од парадајза

09.05.2018. 11:46 11:50
ПОСНА МУСАКА СА ПОВРЋЕМ ГОТОВА ЗА ТИЛИ ЧАС: Лако се прави, а КРАЋЕ се пече од оне оригиналне са млевеним месом

ПОСНА МУСАКА СА ПОВРЋЕМ ГОТОВА ЗА ТИЛИ ЧАС: Лако се прави, а КРАЋЕ се пече од оне оригиналне са млевеним месом

21.03.2024. 13:14 13:42