BAKIN RECEPT ZA SLADOLED: Poznati ukus detinjstva ćete odmah prepoznati
Iako sada postoji sladoled sa svim mogućim ukusima, prisetite se detinjstva i napravite ovaj starinski, po bakinom receptu.
Sladoled je mnogima poslastica broj jedan u vrelim letnjim danima, a ovaj starinski recept će se mnogima sigurno dopasti.
Pre svega sprema se veoma jednostavno i brzo, a potrebna su vam svega tri sastojka.
Ono ćete sigurno osetiti dok ga jedete jeste dobro poznati ukus detinjstva. Mnogima su baš bake pravile isti tokom njihovog odrastanja!
Sastojci:
3 žumanceta
3 belanca
9 kašike šećera
1 ravna kašika brašno
manja kockica marganiran ili maslaca
pola litre mleka
4 vanilin šećera
Priprema:
Umutite 3 žumanceta i 3 kašike šećera, a zatim dodajte brašno. U smesu dodajte i malo mleka od one pola litre.
Zatim ostatak mleka zagrejte u šerpi pa u zagrejano mleko stavite smesu od jaja, šećera i brašna.
Kada se prokuva, dodajte margarin i vanilin šećer. Zatim sklonite sa ringle i ostavite u posebnu činiju da se malo prohladi.
3 belanca i 6 kašika šećera stavite u činiju pa mutite u šlag.
Prohlađeni žuti fil pomešajte sa šamom od belanaca. Zatim sve izmiksajte i podelite na dva dela.
U jedan dodajte malo otopljene čokolade ili jagode ili neko drugo voće.
Možete da ostavite i sve da bude samo sladoled od vanile.
Informer.rs/ Dnevnik