ЛАЖНА ПИЦА БЕЗ БРАШНА Ово поврће је основа за тесто; Укусна је као и права
Уколико вам се једе пица, а желите здравију верзију, онда обавезно пробајте да уместо класично тесто замените карфиолом.
Чак и ако нисте љубитељ овог поврћа, пица ће вам се свидети, јер не мирише на ово поврће, не распада се, укусна је и топла и хладна.
Ово су потребни састојци:
800 г карфиола
2 јаја
200 г гауде
со, бибер, бели лук у праху
2 кашике маслиновог уља
надев по жељи
оригано
Припрема:
Карфиол оперите, очистите и уситните у мултипрактику на величину зрна пиринча (ако немате мултипрактик, користите ренде и редндајте на страни с највећим рупицама)
Уситњени карфиол кратко попржите на уљу, око 10 минута. Зачините бибером, сољу и белим луком, по жељи.
Карфиол оставите да се прохлади, па додајте јаја и рендани сир.
Смесу пребаците на папир за печење, обликујте пицу обима око 30 цм.
Ставите да се пече у загрејану рерну на 250°Ц око 15 минута, односно док тесто не промени боју.
Вратити у рерну на 5-8 минута док се сир не отопи.
Пицу кратко прохладити и послужити.