IDEJA ZA VEČERU Brze piroške od krompira POSTAĆE REDOVNE NA VAŠOJ TRPEZI
Jednostavne, brze i neodoljivo ukusne piroške, postaće deo vašeg nedeljnog menija!
Sastojci
Krompir 500 g
Jaje 1
Brašno 200 g
So po ukusu
Ulje za prženje
Kako pripremiti
Krompir oljuštite, isecite na kocke i skuvajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20 minuta). Procedite krompir i izgnječite ga u pire dok je još topao. Ostavite da se malo ohladi. U ohlađeni pire dodajte jaje i so, pa postepeno dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo na debljinu od oko 1 cm. Isecite testo na pravougaonike ili kvadrate.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Pržite piroške sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane). Vadite piroške na papirne ubruse da se ocedi višak ulja. Piroške možete poslužiti tople, same ili uz neki umak po želji, kao što je pavlaka, jogurt ili kečap.