light rain
7°C
26.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИДЕЈА ЗА ВЕЧЕРУ Брзе пирошке од кромпира ПОСТАЋЕ РЕДОВНЕ НА ВАШОЈ ТРПЕЗИ

25.02.2025. 21:30 21:45
Пише:
Извор:
ЖенаБлиц.рс
храна
Фото: pexels/Ilustracija

Једноставне, брзе и неодољиво укусне пирошке, постаће део вашег недељног менија!

Састојци  

Кромпир 500 г

Јаје 1

Брашно 200 г

Со по укусу

Уље за пржење

Како припремити

Кромпир ољуштите, исеците на коцке и скувајте у сланој води док не постане мекан (око 20 минута). Процедите кромпир и изгњечите га у пире док је још топао. Оставите да се мало охлади. У охлађени пире додајте јаје и со, па постепено додајте брашно и месите док не добијете глатко тесто које се не лепи за руке. На побрашњеној површини развуците тесто на дебљину од око 1 цм. Исеците тесто на правоугаонике или квадрате.


У тигању загрејте уље на средњој ватри. Пржите пирошке са обе стране док не постану златно смеђе и хрскаве (око 2-3 минута са сваке стране). Вадите пирошке на папирне убрусе да се оцеди вишак уља. Пирошке можете послужити топле, саме или уз неки умак по жељи, као што је павлака, јогурт или кечап.

Извор:
ЖенаБлиц.рс
Пише:
Пошаљите коментар
МЕКЕ И УКУСНЕ ПИРОШКЕ СА СИРОМ Савршене за хладне дане, уз јогурт, топе се у устима
пирошке

МЕКЕ И УКУСНЕ ПИРОШКЕ СА СИРОМ Савршене за хладне дане, уз јогурт, топе се у устима

10.01.2025. 12:41 12:51