MEKE I UKUSNE PIROŠKE SA SIROM Savršene za hladne dane, uz jogurt, tope se u ustima
Uz samo nekoliko jeftinih sastojaka, možete pripremiti piroške sa sirom koje su toliko mekane i ukusne da će nestati sa stola u trenu!
Savršene za hladne dane, ove piroške su pravi hit uz jogurt ili svež paradajz.
Kada zahladi, nema ništa lepše od toplog i mirisnog testa koje se topi u ustima. Piroške punjene sirom su savršen izbor za brz i ukusan obrok, a najbolje od svega je što su jednostavne za pripremu i ne zahtevaju skupe sastojke.
Sve što treba da uradite jeste da umesite testo, napunite ga sirom i ispržite u ulju. Poslužite ih uz svež paradajz i čašu jogurta, i uživajte u jelu koje uspeva baš svima!
Sastojci:
400 ml mlake vode
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
8 g suvog kvasca
1-2 kašike ulja
550 g brašna
Za nadev:
kisela pavlaka
feta sir
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste, nekih 20 minuta.
Podelite na 12 delova od kojih ćete oblikovati loptice. U posudi pomešajte izmrvljeni feta sir sa pavlakom.
Uzmite jednu lopticu, malo nauljite ruke, pa je što tanje razvucite. Nafilujte, pa preklopite ivice malo i urolajte.
Tako uradite sa svim lopticama od testa. Pržite ih u zagrejanom ulju.