I DECA ĆE GA OBOŽAVATI Evo kako da skuvate NAJUKUSNIJI grašak s piletinom! Ovaj jednostavan RECEPT će vas osvojiti ukusom
Brojna naučna istraživanja su dokazala da je grašak jedno od najzdravijih vrsta povrća.
Zbog blagotvornog uticaja na zdravlje, grašak je zastupljen u gotovo svim kuhinjama sveta. Kod nas se najčešće priprema u kombinaciji sa mesom. Mi vam predlažemo da ga isprobate sa piletinom, a i vaši mališani će biti zadovoljni.
Grašak s piletinom je odličan izbor za ručak ili večeru, pun proteina i vitamina.
Sastojci:
500 g pilećeg filea, isečenog na kockice
2 šolje smrznutog graška
crni luk, sitno iseckan
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 šolje pilećeg bujona
so, biber, suvi začin, po ukusu
malo ulja za pripremu
Priprema:
Malo ulja zagrejte u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pileće meso i pržite ga dok ne postane zlatnosmeđe boje. Izvadite meso iz tiganja i stavite na stranu.
U istom tiganju dodajte crni luk i šargarepu. Dinstajte ih dok luk ne postane žućkast, a šargarepa malo omekša. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite ga oko minut. Vratite piletinu u tiganj sa povrćem. Sipajte pileći bujon preko mesa i povrća, dodajte grašak i začinite po ukusu.
Smanjite temperaturu i krčkajte jelo oko 15-20 minuta, dok grašak ne omekša.
Dnevnik/Srećna Republika