Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

I DECA ĆE GA OBOŽAVATI Evo kako da skuvate NAJUKUSNIJI grašak s piletinom! Ovaj jednostavan RECEPT će vas osvojiti ukusom

10.02.2024. 23:40 23:48
Piše:
Foto: Youtube Printscreen/Kuvajte sa Stašom

Brojna naučna istraživanja su dokazala da je grašak jedno od najzdravijih vrsta povrća.

Zbog blagotvornog uticaja na zdravlje, grašak je zastupljen u gotovo svim kuhinjama sveta. Kod nas se najčešće priprema u kombinaciji sa mesom. Mi vam predlažemo da ga isprobate sa piletinom, a i vaši mališani će biti zadovoljni.

Grašak s piletinom je odličan izbor za ručak ili večeru, pun proteina i vitamina.

Sastojci:

500 g pilećeg filea, isečenog na kockice

2 šolje smrznutog graška

crni luk, sitno iseckan

2 šargarepe, iseckane na kolutove

2 čena belog luka, sitno iseckana

2 šolje pilećeg bujona

so, biber, suvi začin, po ukusu

malo ulja za pripremu

Priprema:

Malo ulja zagrejte u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pileće meso i pržite ga dok ne postane zlatnosmeđe boje. Izvadite meso iz tiganja i stavite na stranu.

U istom tiganju dodajte crni luk i šargarepu. Dinstajte ih dok luk ne postane žućkast, a šargarepa malo omekša. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite ga oko minut. Vratite piletinu u tiganj sa povrćem. Sipajte pileći bujon preko mesa i povrća, dodajte grašak i začinite po ukusu.

Smanjite temperaturu i krčkajte jelo oko 15-20 minuta, dok grašak ne omekša.

Dnevnik/Srećna Republika

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Varivo od leblebija

Recept dana: Varivo od leblebija

22.01.2019. 18:55 19:03