И ДЕЦА ЋЕ ГА ОБОЖАВАТИ Ево како да скувате НАЈУКУСНИЈИ грашак с пилетином! Овај једноставан РЕЦЕПТ ће вас освојити укусом
Бројна научна истраживања су доказала да је грашак једно од најздравијих врста поврћа.
Због благотворног утицаја на здравље, грашак је заступљен у готово свим кухињама света. Код нас се најчешће припрема у комбинацији са месом. Ми вам предлажемо да га испробате са пилетином, а и ваши малишани ће бити задовољни.
Грашак с пилетином је одличан избор за ручак или вечеру, пун протеина и витамина.
Састојци:
500 г пилећег филеа, исеченог на коцкице
2 шоље смрзнутог грашка
црни лук, ситно исецкан
2 шаргарепе, исецкане на колутове
2 чена белог лука, ситно исецкана
2 шоље пилећег бујона
со, бибер, суви зачин, по укусу
мало уља за припрему
Припрема:
Мало уља загрејте у тигању на средњој ватри. Додајте пилеће месо и пржите га док не постане златносмеђе боје. Извадите месо из тигања и ставите на страну.
У истом тигању додајте црни лук и шаргарепу. Динстајте их док лук не постане жућкаст, а шаргарепа мало омекша. Додајте ситно исецкан бели лук и пржите га око минут. Вратите пилетину у тигањ са поврћем. Сипајте пилећи бујон преко меса и поврћа, додајте грашак и зачините по укусу.
Смањите температуру и крчкајте јело око 15-20 минута, док грашак не омекша.
Дневник/Срећна Република