Neobični japanski sendviči s voćem
Da li ste probali voćni suši? RODITELJI OSMISLILI SLATKE, A ZDRAVE ZALOGAJE Glavni „krivac“ je ćerkica koja ne voli voće
Bračni par iz Beograda došao je na nesvakidašnju ideju kako da u ishranu svoje ćerke unese više voća.
Milena i Nikola Martinović prisetili su se japanske recepture koja kombinuje voće sa njenom omiljenom namirnicom - hlebom.
Naše dete ne voli voće. Hteli smo da spojimo lepo i korisno i onda istraživali, razmišljali, tragali i shvatili da takav proizvod već postoji u Japanu i hit je u svetu, kaže Milena za Juronjuz, dodajući da se u "Zemlji izlazećeg sunca", ove poslastice zovu "fruit-sando".
Martinovići su odlučili da na ovim sendvičima zasnuju svoj biznis, pa sada na kućnu adresu dostavljaju neke od najtraženijih kombinacija ukusa.
Sve počinje od hleba...
Osnova "fruit sando" recepta je pravi japanski mlečni hleb, koji oni prave sami bez ikakvih veštačkih aditiva.
Zbog recepture je bitna velika svežina i mekoća. Mnogo je vazdušastiji od, recimo, standardnog Sava hleba, objašnjava Nikola.
Na hleb se zatim nanosi sloj namaza na bazi slatke pavlake i maskarpone sira, a zatim na poseban način ređa voće, kako bi sendvič imao atraktivan presek.
Imamo osam standardnih ukusa i dva sezonska. U prvu grupu spadaju jabuka-cimet, breskva, pomorandža, ananas, ananas-pomorandža, čizkejk-malina i banana, a među sezonskim su jagoda i dinja, kaže Martinović.
Pored trouglastih sendviča, prave i "voćni suši", koji je istog sastava kao i "fruit sando", ali mnogo zgodniji za decu.
I dan danas se usavršavamo, zato što nam je cilj da u budućnosti možemo da ponudimo neku opciju i ljudima koji su, na primer, alergični na gluten, dodaje Milena.