Необични јапански сендвичи с воћем
Да ли сте пробали воћни суши? РОДИТЕЉИ ОСМИСЛИЛИ СЛАТКЕ, А ЗДРАВЕ ЗАЛОГАЈЕ Главни „кривац“ је ћеркица која не воли воће
Брачни пар из Београда дошао је на несвакидашњу идеју како да у исхрану своје ћерке унесе више воћа.
Милена и Никола Мартиновић присетили су се јапанске рецептуре која комбинује воће са њеном омиљеном намирницом - хлебом.
Наше дете не воли воће. Хтели смо да спојимо лепо и корисно и онда истраживали, размишљали, трагали и схватили да такав производ већ постоји у Јапану и хит је у свету, каже Милена за Јуроњуз, додајући да се у "Земљи излазећег сунца", ове посластице зову "fruit-sando".
Мартиновићи су одлучили да на овим сендвичима заснују свој бизнис, па сада на кућну адресу достављају неке од најтраженијих комбинација укуса.
Све почиње од хлеба...
Основа "fruit sando" рецепта је прави јапански млечни хлеб, који они праве сами без икаквих вештачких адитива.
Због рецептуре је битна велика свежина и мекоћа. Много је ваздушастији од, рецимо, стандардног Сава хлеба, објашњава Никола.
На хлеб се затим наноси слој намаза на бази слатке павлаке и маскарпоне сира, а затим на посебан начин ређа воће, како би сендвич имао атрактиван пресек.
Имамо осам стандардних укуса и два сезонска. У прву групу спадају јабука-цимет, бресква, поморанџа, ананас, ананас-поморанџа, чизкејк-малина и банана, а међу сезонским су јагода и диња, каже Мартиновић.
Поред троугластих сендвича, праве и "воћни суши", који је истог састава као и "fruit sando", али много згоднији за децу.
И дан данас се усавршавамо, зато што нам је циљ да у будућности можемо да понудимо неку опцију и људима који су, на пример, алергични на глутен, додаје Милена.