ČOKOLADNE LAZANJE: Ekspres kolač bez kuvanja i pečenja
Brzi kolač za iznenadne goste, ili poslastica kada nemate puno vremena.
Petit keks možete da menjate oreo keksom, ili običnim petitom ili plazmom.
Kakao u ovoj kombinaciji daje poseban ukus, jer je u kombinaciji sa čokoladnim pudingom, pa je ukus čokolade bogatiji baš sa ovim keksom.
Ukoliko nemate ovaj puding bez kuvanja, koji inače možete da pronađete u svakoj većoj trgovini, onda možete da menjate zakuvavanjem 2 kesice pudinga u 700 – 800ml mleka, ali time se produžava vreme pravljenja kolača jer morate da sačekate da se puding ohladi, pa tek onda pravite sve ostalo.
U tom slučaju izmutite puding kad se ohladi mikserom i dobićete ovaj u videu. Slatka pavlaka se menja šlagom, samo je dobro umutite, 100 gr. Kombinacije koje možete da pravite su zaista razne.
Sastojci:
Za donji sloj:
300 gr kakao petit keksa
100 gr otopljenog margarina
100 ml mleka
Srednji deo:
200 gr krem sir
50 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Čokoladni deo:
2 kesice (120 gr) pudinga od čokolade bez kuvanja
500 ml mleka
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake ili šlaga
rendana bela i crna čokolada, čoko kuglice
Priprema:
Mlevenom keksu dodati otopljeni margarin, pa dobro promešati. Dodati zatim mleko, pa opet dobro promešati. U pleh dimenzija 30x20cm ili približnih staviti masu za koru, pa utisnuti kašikom.
Kolač slobodno može da ostane u plehu. Ili da stavite obruč za torte na tacnu i onda napravite kolač, a obruč kasnije da skinete. Kada utisnete keks kašikom odmah praviti beli deo.
Krem sir pomešati sa šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku pavlaku. Pomešati krem sir i slatku pavlaku. Dobijenu masu premazati preko keks dela.
Odmah praviti puding deo. Pomešati prašak za puding i mleko pa umutiti. Staviti svuda po malo pudinga i ravnomerno razvući. Za dekoraciju možete koristiti bilo šta, apsolutno nije bitno, važno je da se vama dopada.
Krstarica.rs/ Dnevnik