ЧОКОЛАДНЕ ЛАЗАЊЕ: Експрес колач без кувања и печења
Брзи колач за изненадне госте, или посластица када немате пуно времена.
Петит кекс можете да мењате орео кексом, или обичним петитом или плазмом.
Какао у овој комбинацији даје посебан укус, јер је у комбинацији са чоколадним пудингом, па је укус чоколаде богатији баш са овим кексом.
Уколико немате овај пудинг без кувања, који иначе можете да пронађете у свакој већој трговини, онда можете да мењате закувавањем 2 кесице пудинга у 700 – 800мл млека, али тиме се продужава време прављења колача јер морате да сачекате да се пудинг охлади, па тек онда правите све остало.
У том случају измутите пудинг кад се охлади миксером и добићете овај у видеу. Слатка павлака се мења шлагом, само је добро умутите, 100 гр. Комбинације које можете да правите су заиста разне.
Састојци:
За доњи слој:
300 гр какао петит кекса
100 гр отопљеног маргарина
100 мл млека
Средњи део:
200 гр крем сир
50 гр шећера у праху
200 мл слатке павлаке
Чоколадни део:
2 кесице (120 гр) пудинга од чоколаде без кувања
500 мл млека
Декорација:
200 мл слатке павлаке или шлага
рендана бела и црна чоколада, чоко куглице
Припрема:
Млевеном кексу додати отопљени маргарин, па добро промешати. Додати затим млеко, па опет добро промешати. У плех димензија 30x20cm или приближних ставити масу за кору, па утиснути кашиком.
Колач слободно може да остане у плеху. Или да ставите обруч за торте на тацну и онда направите колач, а обруч касније да скинете. Када утиснете кекс кашиком одмах правити бели део.
Крем сир помешати са шећером у праху. Посебно умутити слатку павлаку. Помешати крем сир и слатку павлаку. Добијену масу премазати преко кекс дела.
Одмах правити пудинг део. Помешати прашак за пудинг и млеко па умутити. Ставити свуда по мало пудинга и равномерно развући. За декорацију можете користити било шта, апсолутно није битно, важно је да се вама допада.
Krstarica.rs/ Дневник