Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SCHNEIDER ELECTRIC NA SVETSKOJ TURNEJI SAMITA INOVACIJA U PARIZU Strateška partnerstva za bržu energetsku tranziciju i rešavanje klimatske krize

08.04.2024. 14:38 14:40
Piše:
Izvor: Schneider Electric

- S obzirom na rekordno globalno zagrevanjezabeleženo u 2023. godini, pozivamo sektor i kompanije širom sveta da se okupe oko uvođenja svrsishodnih promena u okviru borbe protiv klimatske krize - izjavio je generalni direktor Schneider Electrica Peter Hervek na svetskoj turneji Samita inovacija u Francuskoj.

- Danas postoji tehnologija koja značajno smanjuje emisije i vodi ka napretku i održivosti. Samo kroz inovacije i saradnju možemo da stvorimo nove mogućnosti za digitalizaciju, elektrifikaciju i dekarbonizaciju sa trajnim uticajem. Zato što zajedno možemo ambiciju da pretvorimo u delo.

Hervek se obratio učesnicima Samita inovacija u Parizu i pozvao svetske lidere iz svih sektora da ubrzaju digitalnu transformaciju i primene tehnologiju i partnerstva za ostvarivanje ciljeva produktivnosti i održivosti. Naglasio je potrebu za hitnom reakcijom i stalnom saradnjom na bržoj energetskoj tranziciji i rešavanju klimatske krize.

Pokrenut 2016. godine, Samit inovacija Schneider Electrica predstavlja najnovije inovacije, rešenja i partnerstva kompanije koji pokreću budućnost automatizacije, elektrifikacije i digitalizacije. Ove godine okuplja klijente, partnere i lidere u sektoru u Parizu na dvodnevnom programu plenarnih zasedanja, prezentacija, okruglih stolova, diskusija, umrežavanja i obilazaka izložbene hale. Schneider Electric predstavlja nova rešenja osmišljena da pomognu kompanijama da definišu strategiju, digitalizuju i dekarbonizuju svoje poslovanje i ubrzaju ostvarivanje ciljeva održivosti, a među njima su: CONNECT - agnostička, sveobuhvatna, industrijska inteligentna platforma koja integriše inženjerske i operativne podatke u cilju vidljivosti duž celog lanca vrednosti i ekosistema, Resi9 Energy Center - modifikovana, kompaktna inteligentna razvodna tabla za dom koja se integriše sa postojećim tablama i tako garantuje sigurno snabdevanje i distribuciju električne energije, širenje eMobility, gde Schneider Charge nudi najsavremenije rešenje za punjenje kod kuće koje je izdržljivo, isplativo i jednostavno za postavljanje. Schneider Electric je najavio i širenje svog severnoameričkog partnera, kompanije Qmerit, lidera u upravljanju raspoređivanjem radnika za EV punjenje, na evropska tržišta.

Partnerstva i saradnja između sektora i lanaca nabavke će biti imperativ u borbi protiv klimatske krize. Schneider Electric ujedinjuje lidere sektora i lance vrednosti u cilju ostvarivanja veće dekarbonizacije i održivosti kroz program nagrada za uticaj na održivost tako što nagrađuje partnere, klijente i dobavljače koji dekarbonizuju svoje i poslovanje svojih kupaca. Novi član Schneiderove porodice programa za dekarbonizaciju lanaca nabavke Materializeza cilj ima da objedini vodeće kompanije za kritične resurse i materijale u sprovođenju strategija dekarbonizacije Obima 3 i podstakne prelazak na niskougljeničnu ekonomiju. Dobavljači mogu da učestvuju u ugovorima za otkup obnovljive energije (PPA) velikog obima u cilju smanjenja ugljeničnih emisija duž globalnih lanaca nabavke, koje u proseku čine preko 70 odsto ugljeničnog otiska kompanije. Ovi programi nastavljaju da se šire uz Edwards, globalnog lidera u vakumskim i rešenjima za smanjenje otpadnih gasova poluprovodnika, koji se pridružio Schneiderovom programu Catalyze čiji cilj je dekarbonizacija lanaca vrednosti u oblasti poluprovodnika.

 Nova inicijativa Schneider Electrica i kompanije Digital Realty na polju cirkularne ekonomije se zasniva na 20 godina profesionalnog partnerstva za data centre i od nje se očekuje da pomogne da Digital Realty smanji količinu ugljenika u svojoj niskonaponskoj, srednjenaponskoj i trofaznoj UPS opremi za 50 do 70 odsto u narednih tri do pet godina, kao i da umanji elektronski otpad i emisije Obima 3. Pored toga, saradnja kompanije NVIDIA, svetskog lidera u AI računarstvu, i Schneider Electrica za cilj ima da poboljša infrastrukturu data centara i podstakne napredak u edge AI i tehnologiji digitalnog blizanca.

(Promo)

Autor:
Pošaljite komentar