overcast clouds
9°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗАВРШЕН БУНТ РОК ФЕСТИВАЛА 2024: Бенд МАЛИ ДЕМОН победнио

27.05.2024. 14:20 14:43
Пише:
Фото: промо

Другопласирани је аутор Михаило Татић, а група “Ђирика” је освојила треће место.

Одлуком седмочланог стручног жирија, најбољи бенд осмог издања Бунт рок фестивал - националне платформе посвећене афирмацији нових. младих бендова и аутора, је састав “Мали демон”.

Победници Бунт рок фестивала 2024 су осим титуле, златне БРФ статуете у облику муње и новчане награде РТС-а у износу од 200.000 динара, освојили и награду ПГП РТС- снимање и објављивање студијског албума.

Олга Краљевић и Дарја Недић су као представнице победничке групе “Мали демон” јутро после проглашења најбољих, повериле прве утиске у Јутарњем програму РТС-а.

 -Оно што је нама највише значило у оквиру победе је то што се ипак бавимо мало другачијом музиком, нарочито на рок сцени. Тако да нам је значило признање стручног жирија фестивала, ова награда нам потврђује да је наш рад препознат, да је подржано нешто оригинално и нешто свеже на домаћој музичкој сцени - рекла је Олга.

Петочлани бенд „Мали демон” покретачким и тврдим звуком жели да врати рокенрол у игру и за себе кажу да су “електроаут рок театар, који маштовито говори о лепоти пролазности и идеализацији бунта”.

Песма којом су то желели и да покажу на БРФ2024, носи назив “Сањаш ме”.

Поред Олге и Дарје, чланови састава су и Нина Ађенадић, Милан Јевтић и Илија Ивановић.

- Поред тога што је било и напорно, такмичење на 8. Бунт рок фестивал било је за нас и веома забавно, сасвим ново искуство. Упознали смо много људи и иза сцене се дружили са другим бендовима, тако да је било баш супер. Такмичење на оваквом једном великом фестивалу траје нешто дуже него што то на телевизији изгледа… Било је много тонских проба и разних других техничких и других важних припрема. А и сам наступ, свирка уживо у великом ТВ студију, уз сву ту технику, рефлекторе и на тој бини је већ изузетна прилика и несвакидашње искуство које може да доживи бенд који учествује. Било је одлично! – рекла је Дарја Недић.


О БУНТ РОК ФЕСТИВАЛУ

Бунт рок фестивал је јединствен телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене.

Ова својеврсна национална музичка платформа настала је као пројекат ТВ емисије “Бунт” ауторке Бранке Главоњић.

“Бунт” је најдуговечнија рок емисија (у историји РТС-а, у Србији као и у европским оквирима) - у континуитету се емитује већ 21 годину.

 Током досадашњег трајања Бунт рок фестивала РТС-а, кроз процес је прошло више од 1800 и бендова из целе Србије, а њих 150 је добило прилику да наступи на сцени РТС-овог ТВ студија и представи се најширем аудиторијуму.


НАГРАДЕ БРФ2024

Након два полуфинала, у суботу 25. маја одржано је финале Бунт рок фестивала 2024, у ком је наступило десет финалиста: „Интернаут”, „Шут”, „Афотичка зона”, „Но интент”, „Бристол”, „Ђирика”, „Асценд”, Михаило Татић, „Деформитет” и „Мали Демон”.

Поред победника 8. Бунт рок фестивала, проглашени су и награђени и најистакнутији музичари овог издања фестивала:

Најбоља басисткиња фестивала је Ивана Посркача, из бенда „Бристол” (награда бас гитара, поклон компаније Скај мјузик).

Најбољи бубњар је Матеа Цекић, из бенда „Интернаут” (награда бубањ – поклон компаније Синг медиа).

Најбољи гитариста је Никола Ћурчић, из групе „Ђирика” (награда електрична гитара, поклон компаније Скај мјузик).

Најбољи вокал је Марко Кујунџић, из бенда „Асценд” (награда Микрофон - доделила компанија Скај музик).

Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије - пријатељ Бунт рок фестивала, доделили су још једну електричну гитару у завршници 8. Бунт рок фестивала- наградивши овим вредним поклоном музичарку Катарину Пивнички.

Бунт рок фестивал је познат и по специјалном пројекту - “Бунт рок турнеји”, која се реализује након сваког одржаног фестивала. Ове године, победници и најбоље пласирани на осмом Бунт рок фестивалу - наступиће на 10 великих фестивала и музчких манифестација, широм Србије и у региону.

Аутор:
Пошаљите коментар
МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ „МАЛОМ” У ОРОМ ДЕВЕТИ ПУТ ДОВОДИ ЗВЕЗДЕ УДАЉЕНИХ ГАЛАКСИЈА МУЗИЧКЕ СЦЕНЕ Наелектрисана енергија и ритам

МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ „МАЛОМ” У ОРОМ ДЕВЕТИ ПУТ ДОВОДИ ЗВЕЗДЕ УДАЉЕНИХ ГАЛАКСИЈА МУЗИЧКЕ СЦЕНЕ Наелектрисана енергија и ритам

09.08.2023. 12:46 12:51
ИНТЕРВЈУ: НЕБОЈША ЧОНКИЋ ЧОНТА, ПАНК ПРОФЕСОР Нигде више нема бунтовничке музике

ИНТЕРВЈУ: НЕБОЈША ЧОНКИЋ ЧОНТА, ПАНК ПРОФЕСОР Нигде више нема бунтовничке музике

15.05.2024. 15:50 16:10
Књига о Милану Младеновићу: Рок музика је поглед на свет

Књига о Милану Младеновићу: Рок музика је поглед на свет

21.02.2023. 16:56 16:59