Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Punjene francuske prženice

05.08.2018. 21:31 21:36
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Nema sumnje da su svi do sada probali prženice. Bar one „klasične“, koje su uvek sjajno i ukusno rešenje kad nam "pretekne" hleba u kući. A da li ste probali punjene prženice? Ako niste, krajnje je vreme.

Sastojci:

- 12 kriški starog hleba,

- 6 listova kačkavalja,

- 6 listova šunke,

- 3 crvene paprike (može i paradajz),

- 4 jajeta,

- 50 ml mleka,

- pola kašičice soli

Priprema:

1. Hleb iseći na tanje kriške.

2. Odvojiti po dve kriške, između staviti list šunke i kačkavalja.

3. Po ukusu dodati seckana papriku ili paradajz.

4. Između dva parčeta hleba staviti list šunke i kačkavalja.

5. Umutiti jaja, posoliti ih, pa dodati mleko i sve sjediniti.

6. Dobro ugrejati ulje.

7. U pripremljenu smesu umočiti prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustiti u vruće ulje.

8. Peći jednu stranu dok ne porumeni, pa okrenuti i pritisnuti viljškom da se kriške dobro zalepe.

9. Gotove prženice izvaditi na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužiti tople.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pastrmka pečena u rerni

Recept dana: Pastrmka pečena u rerni

04.08.2018. 12:49 12:58
Recept dana: Marmelada od smokava

Recept dana: Marmelada od smokava

30.07.2018. 10:00 10:01