Recept dana: Punjene francuske prženice
Nema sumnje da su svi do sada probali prženice. Bar one „klasične“, koje su uvek sjajno i ukusno rešenje kad nam "pretekne" hleba u kući. A da li ste probali punjene prženice? Ako niste, krajnje je vreme.
Sastojci:
- 12 kriški starog hleba,
- 6 listova kačkavalja,
- 6 listova šunke,
- 3 crvene paprike (može i paradajz),
- 4 jajeta,
- 50 ml mleka,
- pola kašičice soli
Priprema:
1. Hleb iseći na tanje kriške.
2. Odvojiti po dve kriške, između staviti list šunke i kačkavalja.
3. Po ukusu dodati seckana papriku ili paradajz.
4. Između dva parčeta hleba staviti list šunke i kačkavalja.
5. Umutiti jaja, posoliti ih, pa dodati mleko i sve sjediniti.
6. Dobro ugrejati ulje.
7. U pripremljenu smesu umočiti prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustiti u vruće ulje.
8. Peći jednu stranu dok ne porumeni, pa okrenuti i pritisnuti viljškom da se kriške dobro zalepe.
9. Gotove prženice izvaditi na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužiti tople.