Рецепт дана: Пуњене француске прженице
Нема сумње да су сви до сада пробали прженице. Бар оне „класичне“, које су увек сјајно и укусно решење кад нам "претекне" хлеба у кући. А да ли сте пробали пуњене прженице? Ако нисте, крајње је време.
Састојци:
- 12 кришки старог хлеба,
- 6 листова качкаваља,
- 6 листова шунке,
- 3 црвене паприке (може и парадајз),
- 4 јајета,
- 50 мл млека,
- пола кашичице соли
Припрема:
1. Хлеб исећи на тање кришке.
2. Одвојити по две кришке, између ставити лист шунке и качкаваља.
3. По укусу додати сецкана паприку или парадајз.
4. Између два парчета хлеба ставити лист шунке и качкаваља.
5. Умутити јаја, посолити их, па додати млеко и све сјединити.
6. Добро угрејати уље.
7. У припремљену смесу умочити прво једну, па другу страну хлеба и спустити у вруће уље.
8. Пећи једну страну док не порумени, па окренути и притиснути виљшком да се кришке добро залепе.
9. Готове прженице извадити на убрус да упију вишак масноће, па послужити топле.