БЕГЕЧКА ШАРГАРЕПА НА СЛАВНОЈ КУЛИНАРСКОЈ ЛИСТИ Наранџаста и слатка, TASTE ATLAS је ВОЛИ
Чувени кулинарски сајт Тасте Атлас понудио је читаоцима бегечку шаргарепу, у категорији „нове намирнице“.
Како су написали, ова сорта шаргарепе потиче из Бегеча близу Новог Сада, у Србији, односно, њеној покрајини Војводини.
Ове шаргарепе узгајане су од сорте Дауцус Царота Л.
Имају интензивнонаранџасту боју, лако су слатке и богатог укуса.
Одговарајућа клима и услови земљишта сјајни су за узгој ове врсте поврћа у области, а шаргарепа се овде узгаја још од 1927. године, пише Тасте Атлас.
Бегеч је место добро познато по производњи шаргарепе, као и кромпира.
Локални пољопривредници данас произведу толико шаргарепе, да у време њеног брања, куд поглед допире могу да се виде бескрајна наранџаста поља шаргарепе.
Већина шаргарепе извози се широм света, каже Тасте Атлас, стављајући још једну нашу намирницу на листу тражених у свету.
Бегечка шаргарепа 2017. постала је заштићени бренд.
И. Р.