overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОСЛОВНА ЗГРАДА SCHNEIDER ELECTRIC HUB-а У НОВОМ САДУ ЈЕДИНСТВЕНО ЗДАЊЕ Посебним архитектонским решењима  до веће продуктивности

13.08.2023. 21:00 14:51
Пише:
Извор: Дневник (В. Фифа)

Нова пословна зграда Schneider Елецтриц Хуб-а, „ИнГрид”, свечано је отворена средином јуна, након што је завршено реновирање објекта некадашњег новосадског гиганта „Новкабела”, чиме су се стекли услови да се тим компаније, који ради у Новом Саду, а који чини око 900 запослених, стручњака из свих области, посебно енергетике и рачунарства, пресели у нову зграду. Екипа „Дневника” обишла је просторије у којима раде и бораве запослени и уверила се да је објекат заиста по много чему јединствен у нашој земљи и шире.

Познато је да радни простор има значајан утицај на продуктивност, задовољство запослених и општу атмосферу у радном окружењу. Према појединим истраживањима, између осталог, повољно утиче на концентрацију, продуктивност, креативност, задовољство послом и смањење нивоа стреса.  Попут великих компанија, које послују на глобалном нивоу, а које одавно примењују посебна архитектонска решења и уређење ентеријера која доказано имају позитивне психолошке ефекте на запослене, Schneider Елецтриц  је успео да у новој ИнГрид згради створи најбоље услове за рад, здравије и опуштеније окружење за запослене. 

Директорка људских ресурса компаније Schneider Елецтриц Неда Ланг објаснила је за наш лист да се у тој компанији велика пажња посвећује бризи о запосленима и томе како ће се они осећати у простору у коме треба да проведу осам сати дневно. Циљ приликом пројектовања простора био је да се запосленима пруже све погодности како би се у току радног времена осећали задовољно, испуњено, а на тај начин и продуктивније. Зграда има трослојну стаклену фасаду и атријуме са високим и ниским зеленилом кроз које су обезбеђени додатни извори дневне светлости и они представљају посебно осмишљене оазе зеленила за одмор и рад. Ентеријер канцеларијског простора пружа већи комфор за запослене. Простор се делом простире на галеријама, чиме је очуван карактер ентеријера некадашње индустријске хале.

- Прати се температура ваздуха, влажност, ниво светлости и буке као и штетних и лако испаривих органских једињења, па чак и ниво радона - казала је Неда Ланг. - Зграда је карбонски неутрална, што значи да се објекат снабдева зеленом енергијом из сопствене производње кроз 1.500 метара квадратних соларних панела постављених на крову, а остатак енергије са зеленим сертификатом надокнађујемо куповином из мреже. Простор је заснован на Acitivity work басед space моделу отвореног типа, који подразумева да запослени немају фиксна радна места, већ да у зависности од посла и потребе могу организовати свој радни простор на разним местима, у мањем или већем тиму, или изоловано.

Однос компаније према запосленима често уме да буде пресудан. Како је појаснила Неда Ланг у тој компанији верују да је флексибилност и индивидуални приступ ка запосленима битан, и зато непрекидно раде на проналажењу решења која то омогућавају, што запослени препознају, цене и узвраћају.

- Запослени су у могућности да бирају погодности које им највише одговарају путем бенефит платформе. Постоје погодности које су фиксне, односно које су неопходне за све запослене, попут животног осигурања, приватног здравственог осигурања, Family policy - слободних дана за рођење детета, негу родитеља, посебни бенефити за породиљско одсуство, додатно школовање... - истакла је Неда Ланг, додавши да је читав концепт осмишљен тако да помаже да запослени направе најбољи баланс приватног и пословног живота, што је драгоцено у модерном свету и бизнису.

Пресељење у нову зграду и додатно запошљавање, упркос кризи која се јавила и у ИТ индустрији, потврђује планове Schneider Елецтриц-а да у наредним годинама додатно учврсти пословање у Србији и настави да шири тим, јер је Србија позната као земља у којој се могу наћи одлични стручњаци у свим пољима на којима та компанија ради.

Покретач ИТ индустрије Србије

Schneider Елецтриц заслужан је, не само за развој ИТ индустрије у Новом Саду и Србији, већ и за репутацију изграђену током 20 година постојања и успешног рада у нашој земљи, која обезбеђује још већа улагања у тај сектор.

- Ове године очекивања су да извоз ИКТ услуга достигне укупно четири милијарде евра, а велики допринос томе даје управо Schneider Елецтриц извозом својих решења за дистрибуцију енергије на све континенте широм света - рекла је Неда Ланг. - Очекујемо стабилан раст броја запослених у наредних неколико година, а циљ нам је да остваримо пет до десет одсто раста сваке године. Поносни смо што запошљавамо  преко 300 жена, што је више од 30 одсто од укупног броја запослених.

 Силвиа Ковач

 

Аутор:
Пошаљите коментар