КУПИТЕ ПАР КВАДРАТА И ДЕЛИТЕ ДОБИТ С ИНВЕСТИТОРОМ Директно инвестирање у некретнине ускоро доступно грађанима; ЕВО КОЛИКО МОЖЕТЕ ДА ЗАРАДИТЕ

Ко нема пара да купи цео стан или гаражу, имаће ускоро могућност да купи само један квадрат и да на томе заради, а улог не мора бити чак ни новац већ, на пример, плац на којем ће се будућа некретнина саградити.
д
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, У Народној банци Србије је представљен пројекат инвестирања који први пут на српском тржишту уводи могућност директног инвестирања у некретнине, који је доступан свим грађанима.

Уредник финансијског портала Каматица Душан Узелац, који је аутор пројекта, објаснио је да је тај модел инвестирања, пре свега, намењен грађанима који немају новац да купе целину неког објекта, који је у форми стана, гараже или локала, због чега имају могућност да инвестирају на нивоу једног инвестиционог квадрата.

Узелац истиче да је већ спремана инвестиција у Београду у којој грађани могу учествовати куповином једног или више квадрата, а након тога моћи ће се инвестирати и у Новом Саду и другим градовима, где буде постојало интересовање.

Фото: Pixabay.com

- У сценарију то изгледа тако што ви финансирате производњу једног квадрата - рекао је за „Дневник” Узелац. - Ми смо одговорни да тај квадрат спроведемо у дело, значи да га направимо, сазидамо некретнину, то понудимо на тржишту, продамо, остваримо профит и тај профит делимо пола-пола. И то је цела прича и рачуница у позадини овог модела.

Узелац је навео да сви заинтересовани грађани моги да се пријаве на инвестирам.рс и да ће им бити предочени сви пројекти у које би могли да инвестирају.

Све што им се не свиђа могу да прескоче, када нађу нешто где би инвестирали, то је момент када могу да почну инвеститорску каријеру, рекао је Узелац.

Он је навео да је такав модел предвиђен за све оне који су вољни да се опробају у инвестирању.

Фото: Pixabay.com

Ово је једно место где може да се тренира и то са износима који нису високи, а опет је у домену индустрије која је стабилна на нашем просторима. Само цигла и бетон финансијски нису изневерили грађане и то је оно што је била идеја овог пројекта, да се обезбеди грађанима да уђу у ову причу, а намењено је онима који, народски речено, не знају шта ће с парама. Не у смислу количине, него буквално не знају да ли ће валута коју чувају да деградира, не знају да ли ће да вреди то за пет година, не знају да ли да купе злато или потроше нешто, да ли да ставе у банку”, рекао је Узелац.

Узелац је навео да је тај модел инвестирања нова алтернатива, која омогућава грађанима да на производном циклусу у трајању од две године зараде 25 одсто.


Зарада се дели напола

Пројектом да инвестирате у квадрат стана могу да зараде сви, каже за „Дневник” Узелац.

На рок од две године, барем двоструко више него да орочите штедни улог. На примеру зграде од 2.200 квадрата, производна цена квадрата стана је 1.500 евра, а малопродајна 2.250. Профит од 750 евра дели се по пола – на власника квадрата и фирму која води посао,  рекао је Узелац.

То значи да сте у могућности да инвестирате у производњу једног квадрата стамбеног или пословног простора. Тај квадрат је наше задужење да произведемо и продамо на тржишту, а профит да поделимо по пола. На тржишту ће бити могућности да се уговорени квадрати пренесу на неког другог, односно биће на секундарном тржишту, каже Душан Узелац.

За потенцијалне улагаче сваки је пројекат ризичан, али пресудну улогу игра поверење у инвеститора. Додатну сигурност даје и то да се пројекат контролише у фазама.


Фото: Dnevnik.rs

То је лепа зарада, штити новац од свега што га притиска и курс и инфлација и све оно што је присутно. Не рапидно, али је присутно и на тај начин обезбеђује принос свакоме ко тај новац инвестира. Када је реч о сигурности новог модела инвестирања, Узелац је навео да је инвестирање гарант неких резултата.

„И то је оно што је у инвестирању терминологија таква да заједнички имамо неке непознате које морамо да се сагласимо да су нам непознате и да се успостави поверење. Другачије, ово је немогуће спровести ако имате дилеме у то да ће некретнине бити исте или више у наредном периоду, онда бисте били у страху целе ове приче и онда ово није за вас. Инвестира се у оно што разумете и оно у што верујете. Ово је модел за све који разумеју ову рачуницу и верују у индустрију као што су некретнине”, рекао је он.

Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести