СРПСКИ РУКОМЕТНИ ДЕРБИ ЗАВРШЕН БЕЗ ПОБЕДНИКА: Шапчани имали напад за победу, али су пропустили прилику

Рукометаши Војводине ремизирали су са Металопластиком 29:29 у дербију 17. кола Суперлиге Србије. У веома квалитетном мечу обе екипе су имале шансу да дођу до тријумфа, али по приказаној игри поштено је да лидери домаћег првенства поделе бодове.
СРЛ
Фото: СРЛ

Српски рукометни дерби почео је сјајним бравурама голмана Металопластике и Војводине који су заслужни што је 0:0 било све до шестог минута када је Дарко Милнековић постигао гол за Вошу са десног крила. Убрзо су се шутери и једних и других разиграли, али су гости били нешто учинковитији и имали су више опција у нападу. Средином првог полувремена играло се гол за гол. Црвено-бели су лако давали голове, али су их исто тако и примали, па су константно били у егалу. Домаћи су, ношени подршком са трибина заиграли боље и након 23 минута игре имали су два гола више (11:9). На крилима Матеје Додића и Војислава Брајовића Шапчани су су са предношчу отишли на одмор.

У друго полувреме гости су ушли одлучни у намери да анулирају заостатак те преокрену резултат у своју корист. Публика у Шапцу уживала је у сјајном рукомету, а сви присустни су аплаузима пратили добре потезе и контре домаћих. На 15 минута до краја, голом Рађеновића гости су стекли прву предност у другом делу сусрета, али је радост кратко трајала, пошто су Шапчани изједначили и наговестили да ће знање и смиреност у самом финишу пресудити ко ће освојити бодове. У веома узбудљивој завршници, каква и доликује дербију Суперлиге Србије феноменални голман домаћих Дарко Арсић је одбранио седмерац Борису Пуховском, а потом и шут Петра Ђорђића, ипак у последњем нападу домаћи су се спетљали и пропустили прилику да упишу веома важне бодове.

Рукометаше Војводине у уторак очекује окршај са Флензбургом у Немачкој од 18.45 сати у Топ 16 фази Лиге Европе.

В. Гвозденовић


Металопластика - Војводина 29:29 (17:13)

ШАБАЦ: Хала Зорка, гледалаца: 400. Судије: Тривковић и Милосављевић. Седмерци: Металопластика 6 (5), Војводина 6 (2). Искључења: Металопластика 10, Војводина 10 минута.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић 7 (5), Алиловић 6, Мирковић 2, Ф. Миловановић 1, И. Миловановић, Марјановић, Јевтић, Арсић (16  одбрана, 4 седмерца), Павловић, Брајовић 7, Јовановић 2, Павловић, Поповић, Петровић 1, Симић 2, Дакић 1.

ВОЈВОДИНА: Лучин (2 одбране), Шијан, Оцвирк, Ратковић 2, Трнавац (6 одбрана), Миленковић 3, Сунајко, Пушица 1, Рађеновић 5, Пешић, Драшко, Томић, Роган 4, Ђорђић 6 (1), Голубовић 3, Пуховски 5 (1).


 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести