Економија - Наслови

Photo
Економија / Наслови ДА ЛИ ЋЕ ЈЕ УОПШТЕ БИТИ Помера се старосна граница за ОДЛАЗАК у ПЕНЗИЈУ: "Одјављивање" с посла у шездесетим НЕРЕАЛНО, шта чека најстарије грађане
Традиционално се у пензију одлазило с навршених 65 година, али сада се све више људи суочава с идејом да је напуштање радног места у шездесетима нереално или чак неразумно, нарочито с обзиром на данашње околности - све дужи животни век и повећање трошкова живота.
Економија / Наслови НА ЈЕДНОЈ СРПСКОЈ ПЛАНИНИ ИМА ЗЛАТА, БАКРА И СРЕБРА ЗА ПОЛА ЕВРОПЕ У тиму аустралијског гиганта који је купио пројекат и 22 Србина
Strickland Metals ушао је у "уносну српску златну игру" након што је издвојио 37 милиона долара за куповину пројекта Рогозна који се може похвалити огромним ресурсом од 5,44 милиона унци златног еквивалента (око 170 тона), пишу аустралијски медији.
Економија / Наслови Са економске тачке гледишта, какав је значај улагања у злато у односу на друге облике улагања?
Улагање у злато очигледно није исто што и улагање у такозвани производни капитал као што су акције. За разлику од улагања у деонице, злато не ствара додатну вредност кроз иновације, истраживање или развој.
Економија / Наслови ПРОГНОЗA МЕЂУНАРОДНОГ МОНЕТАРНОГ ФОНДА Убрзани раст Србије 2025. године биће 4,5 одсто
Привреда Србије ће након раста са 2,5 одсто у 2023. убрзати раст на 3,5 одсто у 2024. и на 4,5 одсто у 2025. години, наводи се у прогнози Међународног монетарног фонда (ММФ). 
Економија / Наслови Индустрија која КРЕАТИВНОШЋУ И ТАЛЕНТОМ доноси екстра добит ОВО ЈЕ НАЈМЛАЂИ, али најбрже растући сектор привреде
Грађевинска индустрија је један од субова сваке привреде, а на срећу ми имамо једну младу грану која је већ сустигла грађевинаре по учећу у укупном БДП-у.
Економија / Наслови РАСПИСАН КОНКУРС ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ За нове рибњаке Војводина даје 20 милиона динара
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу средстава за подизање нових рибњака и реконструкцију постојећих у Војводини за 2024. годину, ради унапређења начина коришћења необрадивог пољопривредног земљишта, а у циљу унапређења рибарства у Војводини, који ће бити отворен до 24. маја. 
Економија / Наслови ОСМИ АТР 72-600 ПРИДРУЖИО СЕ ФЛОТИ ЕР СРБИЈЕ Слетео на београдски аеродром
Осми авион Ер Србије типа АТР 72-600, слетео је данас на београдски аеродром и после обавезних процедура требало би да уђе у саобраћај Ер Србије у наредним данима.
Економија / Наслови СТИЖЕ ЛИ СВЕТСКИ ПОЗНАТ ЛАНАЦ МАРКЕТА У СРБИЈУ? Велики избор пића, слаткиша, сендвича...
Пољска групација Жабка планира да уђе на више тржишта Југоисточне Европе, објавио је портал Retail Serbia.
Економија / Наслови ЗЕЛЕНA АГЕНДA У СРБИЈИ ПКС обучава индустрију
Привредна комора Србије (ПКС) је у партнерству са Министарством заштите животне средине и Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), а у оквиру пројекта „ЕУ за Зелену агенду у Србији”, реализовала обуке о спровођењу Закона о климатским променама, релевантних подзаконских аката, као и примени дигиталних алата за мониторинг и извештавање о ГХГ, односно емисијама гасова са ефектом стаклене баште, објавила је ПКС.
Економија / Наслови ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА STARTECH ГРАНТОВЕ Више од милион разлога за иновације
Иноватори у Србији по четврти пут имају прилику да се пријаве на StarTech програм и добију до 50.000 долара бесповратне помоћи.
Економија / Наслови ДУГ ПУТ ДО НУКЛЕАРКЕ У СРБИЈИ И стручњаци и куповина реактора проблем
Енергетски сектор у Србији у наредној деценији суочиће се са два кључна изазова, од којих је први обезбеђивање довољно енергије за грађане и приведу, а други да енергију доминантно не добијамо из извора који емитују угљен-диоксид, што значи да морамо да повећавамо домаће капацитете за производњу струје.
Економија / Наслови ПОВЛАЧИ СЕ ВЕЛИКА КОМПАНИЈА ЗА ДОСТАВУ ХРАНЕ Ево кога ће све ОСТАВИТИ НА ЦЕДИЛУ
Позната међународна компанија за доставу хране Гетир разматра идеју да напусти немачко тржиште.
Photo
Економија / Наслови (ФОТО) ИНЂИЈА НА СВЕТСКОЈ ПРИВРЕДНОЈ МАПИ Из Кине стигао први теретни вагон у Срем
Први теретни вагон из Кине јуче је након двадесет дана путовања пристигао у Инђију.  
Економија / Наслови ДВА ПЕЧАТА „ИЗАБРАНОГ ПРОИЗВОДА ГОДИНЕ“ ЗА КОМПАНИЈУ DAHLIA Потрошачи изабрали Becollino и Brion за бренд и производ године
БЕОГРАД: Компанија Дахлиа добила је два признања за квалитет производа по избору купаца. Награда за 2024. годину у категорији „Изабрани производ године“ додељена је за производ Becollino 2у1 шампон и купка, док је титулу за „Изабрани бренд поверења године“ понео Brion, синоним за традицију и квалитет.
Економија / Наслови ОД КУДЕЉЕ СУ НЕКАДА ЖИВЕЛЕ МНОГE ПОРОДИЦЕ Индустријске конопље у Војводини било 70.000 хектара, а сада свега 500
У Немачкој је од 1. априла дозвољено да се под одређеним условима гаји, продаје, купује и користи марихуана - индијска конопља.
Економија / Наслови ЕВРОПСКИ ИНВЕСТИЦИОНИ ФОНД И ЗАПАДНИ БАЛКАН ЕУ гарантује откључавање 750 милиона евра за мала предузећа
Европски инвестициони фонд (ЕИФ), који је део групације Европске инвестиционе банке (ЕИБ), потписао је гарантне уговоре са 11 банака и финансијских посредника на Западном Балкану, који ће омогућити локалним банкама и финансијским институцијама да изграде портфолио кредита за мала и средња предузећа (МСП), у укупном износу већем од 750 милиона евра, заједно са додатним уговорима, за које се очекује да ће бити потписани у првој половини 2024. године.
Економија / Наслови АКО СТЕ БИЛИ У ПРИЛИЦИ ДА КУПИТЕ ОВУ ТЕСТЕНИНУ, ПАЗИТЕ Трговински ланац продаје тортелине с истеклим рока трајања, А УНУТРА УЖАС НАД УЖАСИМА
Трговински ланац у Хрватској продаје тестенину којој је истекао рок трајања и у којој су пронађени црви, преносе хрватски медији.
Економија / Наслови ЗВАНИЧНО ЗАВРШЕНА ГРЕЈНА СЕЗОНА Да ли ће РАДИЈАТОРИ бити топли уз најављено захлађење? ЕВО до када су топлане у обавези да греју
Иако су спољне температуре већ неколико дана изнад 30 степени Целзијуса и све изгледа да је на прагу лето - заправо смо тек на почетку пролећа. Грејна сезона јуче је званично завршена, а да ли ће бити потребе да радијатори поново буду топли видеће се за који дан, пошто је најављен пад темературе и до 20 степени.
Економија / Наслови ДНЕВНИЦА ИДЕ И ДО 8.000 ДИНАРА Ови радници у Србији се највише траже
Просечна дневница износи 4.000 динара, а неке компаније у огласима за посао нуде и више од 8.000 динара.
Економија / Наслови ЗА МАЛЕ БИЗНИСЕ И РАДНА МЕСТА ЕИФ закључио уговоре са банкама, 250 молиона евра за Србију
БЕОГРАД: Европски инвестициони фонд (ЕИФ), део Групације ЕИБ, закључио је уговоре о портфолио гаранцијама са 11 банака и финансијских посредника у привредама Западног Балкана и гаранције ЕУ ће омогућити мобилизацију око 750 милиона евра за мале бизнисе на ЗБ и 250 милиона евра за Србију.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести