РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПОРАЖЕНИ ОД ФЛЕНЗБУРГА У ЛИГИ ЕВРОПЕ Ривал каквог Слана бара не памти (ФОТО, ВИДЕО)

Војводина – Флензбург 26:36 (13:14)
е
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Рукометаши Војводине поражени су у крцатој Сланој бари од шампиона Немачке Флензбурга у другом мечу главне рунде Лиге Европе. Ослабљени Новосађани парирали су Немцима у првом полувремену, али су гости у наставку били надмоћни и уписали су нова два гола.

Солидно је Војводина почела утакмицу, али није успела да пронађе пут до гола гостију који су сјајном игром потврдили европски реноме. Први гол за Војводину постигао је српски репрезентативац Петар Ђорђић у шестом минуту сусрета. Мучили су се црвено-бели у реализацији напада што су гости сурово кажњавали. Покушао је Борис Ројевић да минутом одмора покрене екипу, али је то делимично уродило плодом. Да су Новосађани „уболи“ са довођењем Петра Ђорђића било је јасно након што је постигао три од четири гола домаћих у уводних 13 минута.

Новосађани су у првих 30 минута на индивидуални квалитет и подршку са трибина одржавали прикључак са, објективно гледано, квалитетнијим противником. Крила и бекови домаћих су колико толико имали простора док је пивот Лука Роган био одсечен од екипе и имао је паклено тежак задатак и није успео да пробије одбрану Флензбурга којом су командовали Блаж Благотиншек и Џим Готфридсон.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Много познатих на рукометном спектаклу у Новом Саду

На утакмици између Војводине и Флензбурга било је много познатих личности, спортких функционера и играчких легенди. Најважнији клупски рукометни окршај у Србији у последњих десет година увеличали су прослављени рукометаши Веселин, Вујовић, Момир Рнић и Жарко Шешум, као и председница RSS-a Милена Делић  Дуел је пратио и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.


Енергија момака у црвеном и паклена атмосфера на трибинама утицала је на Немце који су имали благи пад пред последњих 10 минута па су домаћи имали само гол мање (8:9). У финишу првих 30 минута игра Воше је осцилирала, али је заостатак пред наставак сусрета и даље био минималан, а Андреј Трнавац је у последњим секундама направио две бравуре на голу које су свакако охрабриле чету Бориса Ројевића.

Најзапаженији по наставку меча били су искусни бекови српског шампиона Борис Пуховски и Петар Ђорђић, али и Андреј Трнавац који је засутављао шутеве највећих европских играча. Додали су гости гас и неосетно поново стекли три гола предности, да би након 42 минута имали максималних пет голова више (17:22). Мењао је Ројевић бековску линију, али је одбрана Флензбурга била на висини задатка. Колико год се Војводина трудила, гости су имали спреман одговор и предност им је постепено расла. Било је јасно да црвено-бели без неколико важних играча попут Воркапић, Додића и Вуковљака имају минималне шансе за изненађење. Расположени голман гостију Бењамнин Бурић, сјајни Симон Питлик и Јоханес Гола одиграли су концетрисано до краја и повели Флензбург до заслужене победе и потврде првог места у групи.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Играчи Флензбурга сјајном игром су потврдили чињеницу да тако европско име није гостовало у Новом Саду од кад су одбојкаши Воше дочекали Сисли

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 2000. Судије: Кул и Тинт (Естонија). Седмерци: Војводина 5 (4), Флензбург 3 (3). Искључења: Војводина 4, Флензбург 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Шијан, Оцвирк, Азиз 1, Ратковић, Миленковић 5, Сунајко 2, Пушица, Рађеновић, Пешић, Томић 2, Роган 2, Ђорђић 10 (4), Голубовић 1, Пуховски 3, Лучин (1 одбрана), Трнавац (7 одбрана).

ФЛЕНЗБУРГ: Питлик 6, Гола 5, Ејнарсон 4, Ларсен, Готфридсон 2, Јоргенсен 1, Хансен 3, Хорген 1, Педерсен 8, Живковић 1, Јакобсен 1 (1), Благотиншек, Кј. Мелер 4, Бурић (14 одбрана), Ке. Мелер.

В. Гвозденовић

 

 

Група 1

Нант – Забрзје 

Рај Некар Левен – Бургдорф 

Група 2

Горење – Нексе 27:27

Савехоф – Скјерн 27:29

Група 4

Фуксе – Спортинг 31:32

Динамо – Константа 33:23

Група 3

Војводина – Флензбург 26:36

Силкеборг – Кадетен 36:30

1. Флензбург    4          4          0          0          8

2. Силкеборг     4          2          0          2          4

3. Кадетен      4          2          0          2          4

4. Војводина   4          1          0          3          2

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести