ОДБОЈКАШИ ЈЕДИНСТВА ИЗНЕНАДИЛИ ВОЈВОДИНУ - Вукелић: Нисмо очекивали баш 3:0

Иако су се далеко веће шансе за тријумф у 12. колу Суперлиге давале одбојкашима Војводине, Јединство из Старе Пазове изненадило је црвено-беле, не допустивши им ни сет – 3:0 (25:20, 25:19,25:23).
odbojka
Фото: Филип Бакић

Старопазовчани су у првом међусобном сусрету ове сезоне доживели убедљив пораз од Новосађана, а сада су им се реванширали истом мером на домаћем терену. С обзиром на то да су били на дну табеле, нема дилеме да им је сваки бод важан, а да не причамо о тријумфу и то над фаворитом.

– Озбиљно смо ушли у овај дуел, поготово што нама свака победа значи, с обзиром на то да се боримо за опстанак. Нико није, а могу да кажем да нисмо ни ми, очекивали овакав резултат. Иако је Војводина била фаворит, показали смо да можемо да играмо с јаким екипама, да смо стабилни и да имамо искусне играче – прокоментарисао је исход војвођанског дербија тренер Јединства Жељко Вукелић.

Старопазовчани су ову полусезону завршили с три победе и девет пораза. Пре дуела са Новосађанима, успели су да славе над "фењерашима", екипама које су сада једине испод њих на табели - Младим радником из Пожаревца и Борцем из Старчева.

– Задовољни смо пре свега бодовима, а показали смо да и против овакве екипе Војводине можемо да играмо. Мислим да нам је довођење Еремића унело стабилност у игру, поготово на пријему, као и у одбрани. То је важно и за продужетак клупе, која ми је у овом дуелу омогућила да разиграм више играча, јер сам имао шест измена – додао је Вукелић.

Војводина је домаће првенство у 2023. години завршила на петом месту на табели са седам победа и четири пораза, а има утакмицу мање.

Суперлига се наставља 19. јануара.

К. Б.


Суперлига – 12. коло

Рибница – Млади радник 3:0

Спартак (С) – Црвена звезда 2:3

Борац (С) – Ниш 3:1

Раднички – Таково 3:2

Јединство (СП) – Војводина 3:0

Карађорђе – Партизан 1:3


 
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести