УБЕДЉИВ ТРИЈУМФ ЈЕДИНСТВА Одбојкаши Војводине поражени пред реванш Купа Србије са Партизаном

Одбојкаши Војводине домаће првенство у 2023. години завршили су убедљивим поразом у 12. колу од Јединства у Старој Пазови.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Новосађани нису успели у другом међусобном сусрету ове сезоне да опет тријумфују над Старопазовчанима, који су им се овом приликом реванширали истом мером јер је у Спенсу у 1. колу било 3:0 за домаћина.

Екипа Марка Наранчића годину је завршила скором од седам победа и четири пораза, а има утакмицу мање, јер је одложен дуел са Партизаном, који ће бити одигран у јануару 2024. Војводина је ове среде поражена и у Крагујевцу од Радничког, који је славио у тај- брејку и са два неуспеха у низу дочекаће најважнију утакмицу, реванш полуфинала Купа Србије са црно-белима који игра у среду, 27. децембра у Новом Саду. У првом сусрету црвено-бели су победили 3:2.

Јединство је сада на свом терену било боље од младог састава Војводине и заслужено је славило. Ово је Старопазовчанима трећа победа у Суперлиги, а имају девет пораза и на дну табеле су.

У првом сету се водила изједначена борба, мада су домаћи разлику правили добрим сервисом. Војводина је последњи пут повела 18:17 и тада је Јединство преокренуло, на ас Мицића. До краја су Старопазовчани били сигурни у нападу, а Еремић их је са три везана поена довео до 1:0.


Суперлига – 12. коло

Јединство (СП) – Војводина

Рибница – Млади радник 3:0

Спартак (С) – Црвена звезда 2:3

Борац (С) – Ниш 3:1

Раднички – Таково 3:2

Карађорђе – Партизан у току


У другом сету је Јединство управо сервисом направило осетнију предност. Два аса Мицића и један Ћука донели су екипи вођство 10:6, а брзо је било и 15:11. Наранчић је тражио бољу комбинацију, вршио је измене, Воша је успела да се приближи на поен заостатка (19:18) али до краја дуела није могла да парира домаћину, ком је у завршници и помогла грешкама – 2:0.

Држали су се Новосађани у трећем сету, враћали се у више наврата из минуса, па су успели да режирају егал (23:23), али је Мицић, уз грешку Савовског ставио тачку на овај дуел за коначних 3:0.

Јединство (СП) – Војводина 3:0 (25:20, 25:19, 25:23)

СТАРА ПАЗОВА: Хала спортова, гледалаца: 150, судије: Баланџић, Зотовић (Београд).

ЈЕДИНСТВО (СП): Каурин (либеро), Ћук 4, Домоњи, Илинчић (либеро), Пешут 7, Радишић, Еремић 14, Ристић, Бјелица 10, Топаловић, Шкрбић, Мицић 20, Марјановић, Коничанин.

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 6, Милановић, Негић (либеро), Рудић 2, Елезовић 1, Убипарип 7, Мишковић, Станковић 17, Кокеза 5, Кисић 1, Дакић, Савовски 7, Копитић 2.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести