УПРКОС ПОРАЗУ, ГЛЕДАОЦИ  ПЕСМОМ ПОДРЖАЛИ ВОШИН ПРОЛЕТЊИ ДОМЕТ: Свако има право на грешку

Фудбалери  Војводине су  против Чукаричког имала посед, али је резултат изостао.
1
Фото: Ивановић (у скоку)  овог пута није успео да постигне погодак, фото: Ф. Бакић

Упркос поразу, међутим, око 2.000 гладалаца запевало је добро познату песму са рефреном „пола бела, пола црвена“.  Био је то одраз јединствене синергије успостављене између терена и трибина у минулим утакмицама, када је чета Божидара Бандовића игром и резултатима убедила свакога коме је до Војводине стало да је колектив на правоме путу.

Против Чукаричког, једноставно, није ишло. Противник је са две контре резултатски анулирао утисак о апсолутној надмоћности домаћег тима, који је 70 процената расположивог времена имао лопту у ногама. Брине једино податак да су „брђани“, препуштајући иницијативу домаћину, одговорили на исти начин као што је то урадио и ТСЦ, пратктично ниоткуда стицали су убедљиву предност пре одмора. 

-Честитам противнику на победи – коректно је на конференцији са новинарима наступио Бандовић. – Лошед смо ушли у утакмицу. Чукарички је био компактна екипа, без поседа, друга лопта, контра... Ми смо имали много лош дан и нисмо деловали добро у првом полувремену. Дали смо два гола, али када све саберем нисмо били на нивоу. Све што смо радили добро у претходним утакмицама сада нисмо успели да пронађемо. Предстоји нам детаљна анализа, како бисмо се у преостале три утакмице вратили на претходни ниво. Верујем у ове момке, не бих рекао да је било опуштања, једноставно, био је лош дан.

У тиму је, због четири жута картона, изостао Зади Сери, понајбољи Вошин играч овог пролећа. Недостајали су његови продори, маестрални дриблинзи и решења један на један, када је вишак стварао и саиграчима омогућавао да акцију и заврше. Можда је његов изостанак један од разлога зашто је Војводина упрвом полувремену упутила тек један једини шут у оквир гостујућег гола и то у надокнади времена, када је Петровић покушао да из даљине изненади Самуровића.

– У свим утакмицама имали смо посед и стварали смо шансе. И сада смо имали посед, али смо теже стварали шансе. Имали смо посед против ниске одбране и раније и добијали смо и те утакмице. Противник нас је казнио из контри, сигурно је да брзи и квалитетни играчи могу да казне такву игру. Али, не можемо да кажемо да ова екипа зависи од једног играча, иако је Сери показао да је један од најбољих играча у Лиги. Али, да смо ми одиграли као што умемо, не би се осетио његов изостанак – рекао је Бандовић, не прихватрајући могућност да је Серијев изостанак знатно утицао на развој ситуације на терену.

До краја суперлигашког такмичења преостала су још три кола: Војводина ће са Напретком и Младости одиграти на „Карађорђу“, а једино гостовање преостало јој је код Радничког у Крагујевцу.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести