ЧУКАРИЧКИ ПОБЕДИО ВОЈВОДИНУ НА "КАРАЂОРЂУ": Без Кејлеба не иде

Противнападима из ниске одбране Чукарички је победом против Војводине од 3:2 освојио три врло вредна бода у трци за европско место на табели.
1
Фото: Ф. Бакић

Новосађани су и у претходним утакмицама имали проблем са ниско постављеним одбранама противника. Такве проблеме по правилу решавао је индивидуалним акцијама Кејлеб Зади Сери, стварајући вишак из кога би следиле акције које су обећавале. Његов изостанак, испоставило се, био је ненадокнадив у једном од најважнијих Вошиних пролећних  испита.Упркос поседу лопте од чак 68 процената у првом полувремену, први шут у оквир гола гостију упутио је Петровић са 30 метара тек у интервалу надокнаде времена, што није представљало проблем за до тада незапосленог голмана Самуровића.

У међувремену, очекивани противнапади Београђана резултирали су њиховим убедљивим вођством: најпре је Никчевић, упослен од Ивановића, савладао Царевића у 12. минуту, да би два минута пре одмора Цветковић надмудрио Лазаревића у зони док је износио лопту, упослио брзоногог Ивановића који је искоса са леве стране погодио мрежу и тако дуплирао вођство Чукаричког.

Фото: Ф. Бакић

Наставак утакмице ништа није променио: Војводина је имала посед, а Чукарички резултат. Истина у 50. минуту Црномарковић је скочио на упућену Савићевићеву лопту из корнера, главом је тестирао Самуровића, а голман гостију положио тест парадом испод пречке. Први напад у другом делу гости су искористили да повећају предност велемајсторским шутем Миладиновића под пречку, са 18 метара.  До краја утакмице, у којој је Војводина контролисала лопту у чак 71 проценат расположивог времена, Вошин капитен Зукић је у 79. минузу из гужве у казненом простору успео да постигне гол, а Вукановић у интервалу надокнаде времена смањио на 3:2 и тако пораз учинио подношљивијим.

Војводина – Чукарички  2:3 (0:2)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 2.000, судија Момчило Марковић (Београд), стрелци: Зукић у 79. и Вукановић у 90+ минуту за Војводину, а Никчевић у 12. Ивановић у 43. Миладиновић у 59. минуту за Чукарички, жути картони: Гиорбелидзе (Војводина), Ивановић, Аџић (Чукарички).

ВОЈВОДИНА:  Царевић 5,5,  Лазаревић 5,5 (Бјековић), Кораћ 6,5, Црномарковић 6, Матеус 5,5 (Гиорбелидзе), Савићевић 6 (Јовановић), Петровић 6,5, Кембел 5,5 (Радуловић), Зукић 6,5, Вукановић 6,5, Ивановић 5,5.

ЧУКАРИЧКИ: Самуровић 6, Станковић 6, Стевановић 6,5, Јовановић 5,5, Тошић 6, Сисоко 6, Никчевић 6,5 (Роган), Ковач 5,5, Миладиновић 7 (Доцић), Ивановић 7 (Аџић), Цветковић 5,5 (Тедић).

Л. Бакмаз

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести