У СРЕДУ НА „КАРАЂОРЂУ“, У 34. КОЛУ СУПЕРЛИГЕ, ВОЈВОДИНА ДОЧЕКУЈЕ ЧУКАРИЧКИ: Корак по корак, до циља

Пред фудбалерима Војводине у среду је ново искушење, нови дерби и јединствена прилика да у сусрету са директним ривалом на европском путу потврди пролећни утисак о колективу достојном респекта поштовалаца фудбалских вредности у Србији.
1
Фото: Моменат са утакмице Чукарички – Војводина у Купу, фото: ФК Војводина

С друге стране терена биће екипа Чукаричког, традиционално непредвидив партнер, без обзира да ли је сусрет уследио на „Карађорђу“ или на Бановом брду. Један сусрет, извесно је, неће да да коначан одговор, али у знатној мери утицаће на извесност европског пута.

Супарници деле четврто и пето место на суперлигашкој табели са по 54 бода. Оба међусобна сусрета у основном делу првенства завршена су без победника (2:2 у Београду, 1:1 у Новом Саду), баш као и у четвртфиналу Купа Србије (1:1), где су Новосађани били спретнији у извођењу пенала.

– Пресрећан сам због резултата, због начина на који су остварени, али и због карактера наших играча и напретка који смо постигли у минулим утакмицама –рекао је тренер Војводине Божидар Бандовић. – Сада је пред нама тежак и добро нам знани ривал. То ће за нас бити финале, утакмица године, веома важна, јер победом сужавамо круг и приводимо крају оно што смо започели и у чему смо истрајали, из утакмице у утакмицу. Нема опуштања, спремамо се као и до сада, са жељом да на идентичан начин приведемо сезону крају.

Европа и како јој прићи, незаобилазна је тема у финишу сезоне. Пред Војводином су путеви на два фронта: пласманом у првенству или тријумфом против Звезде у финалу Купа.

– Мене занима само сутрашња утакмица – остао је доследан Бандовић. – Једино што хоћемо је да победимо Чукарички и да идемо меч по меч. Не размишљамо ни о Напретку, ни о финалу Купа Србије. Сви волимо трофеје и победе, али зато морамо да идемо корак по корак. Направили смо велике резултате, који се чекају годинама, али ништа нисмо завршили. Пред нама је неколико кључних утакмица, а увек је најважнија следећа у којој ће због четири жута картона изостати Зади Сери.

Почетак утакмице између  Војводине и Чукаричког заказан је у среду за 18 часова. Пренос је на каналу Арена премиум 3. Цене улазница су 800 динара за западну и 500 динара за источну трибину, где је улаз навијачима са Вошиним обележјима бесплатан.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести