ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЋ ОГОЛИЛА ДУШУ у новим песмама! ПРОГОВОРИЛА О НАЈВЕЋИМ ЉУБАВИМА, па признала: „Нисам желела да одступам од себе и својих стандарда”

Певачица Јелена Томашевић објавила је нови албум под називом „Искрена” и понудила својој публици својеврсни наставак музичке симфоније најнежнијих поп нота и емотивних песама на које их је навикла још на почетку своје богате каријере.
1
Фото: Miloš Nadaždin

Препознатљива по једном од најмоћнијих вокала на овим просторима, Јелена је и овога пута са много емоција отпевала нове песме, које није бирала у складу са трендом, већ пажљиво и по својој мери и срцу. Албум се састоји од седам нових песама и пет раније објављених синглова.

Излазак нових песама испратила је и аутентичним видео-спотовима, који уз сваку нумеру причају причу за себе. Наслови песама пред публику стављају једну нову Јелену, емотивнију, али и рањивију, а опет, смелију и храбрију. На новом албуму Јелена је без задршке „искрена” у емоцијама које дели са публиком, која је по ко зна који пут могла да осети снагу њеног раскошног вокала и моћ талента по којем је препознатљива у целом региону.

Како је и сама рекла, верује да ће се публици допасти њен нови албум једнако колико и њој значи. У интервјуу за „Дневников” ТВ магазин Јелена је открила делић себе који је дала у новој музици и испричала колико је изазовно сачувати себе у данашњем тренду на естрадној сцени.

Прошло је осам година од вашег последњег албума. Шта сте желели публици након толико година кроз ново музичко путовање да поручите кроз ове песме и како доживљавате албум ,,Искрена" у целини?

– Албум „Искрена” је аутентичан и музички квалитетан албум. Верујем да је у данашње време права реткост, јер је класичан поп звук у питању, али нисам желела да одступам од себе и својих стандарда. Свих ових година је изашло осам синглова, па публика и нема осећај да је прошло толико времена, јер сам стално била присутна. Овим албумом желим да кажем својој публици да је волим и да мислим на њу!

Фото: Милош Надаждин

Нове песме бирали сте, како сте и сами рекли, пажљиво и по срцу. На прво слушање рекло би се да је албум још нежнији од претходног и да обилује правим поп звуком. Да ли је данас, у мору свега разноликог што се снима, а кратког је даха, привилегија певати заиста и само оно што прија души?

– Апсолутно је привилегија бавити се музиком на свој начин у данашње време. Пажљиво су биране песме за све љубитеље моје музике, али захвална сам свим колегама које су допринеле да овај албум звучи феноменално: Махиру Сарихоџићу који је радио све аранжмане и музичку продукцију, мојим драгим пријатељима Маји Сар, Сергеју Ћетковићу,  Александри Милутиновић, Бранку Копривици, Горану Ковачићу, Нермину Пушкару, Леонтини, Дарку Димитрову, Амилу Лоју.

Коју песму са албума сматрате највише ,,искреном"?

– „Искрена" је наслов истоимене песме коју је за мене компоновала предивна уметница Маја Сар. Тако да са њом делим одлуку да се албум тако зове, а уједно сам јој захвална што ми је олакшала наслов ЦД-а. Иначе, Маја је написала још једну дивну песму за мене која је већ побрала све похвале - „Руке друге жене”.

После дуже паузе поново сте написали себи једну песму, а овога пута, реч је о тексту за нумеру ,,Нема те". Шта вас је инспирисало да напишете тако тужан текст?

– Инспирисала ме је музика мог пријатеља, нашег чувеног музичара Бранка Копривице. Када сам чула како свира ту чаробну мелодију на његовом Инстаграму, пожелела сам одмах да је отпевам. Текст је сам изашао, веровали или не, још пре почетка короне.

Да ли се ваша музика мења у складу са вашим сазревањем и оним што вам је живот доносио или сте је ипак понекад мењали у складу са временом и трендовима?

– Лепота мог позива је да могу да експериментишем у складу са собом и са својим музичким укусом. Увек сам за то да се не одбацује све што свакодневни стилови доносе, већ могу да се поједини лепи моменти имплементирају у већ изграђен стил. Као што, рецимо, можете чути и у мојим песмама „Добро јутро љубави”, „Радио свира за нас” и „Дирај ми усне”.

 

Изласку албума претходило је ваше учешће на ,,Београдском пролећу" где сте извели песму ,,Веруј ми да верујем" и однели победу. Имате ли и данас, уз богато искуство са собом, жар да се такмичите на великим фестивалима са којих сте и потекли?

– Одавно се нисам такмичила на фестивалима, али „Београдско пролеће” заслужује подршку и нас остварених певача, исто колико и оних који почињу своју каријеру. Имала сам жељу да на том реномираном фестивалу представим песму са новог албума, коју је за мене компоновала дивна Александра Милутиновић, а победа је била шлаг на торти.

Шта је потребно данашњој поп музици да фестивали који се враћају поново у живот постану још масовнији и афирмисанији, а да, са друге стране, сваки пут изроде музику која ће се деценијама слушати, као што се то некада дешавало?

– За почетак је потребно да се млади извођачи пријављују и да буду што креативнији, да не прате трендове пошто-пото, већ да се труде да стварају аутентичну музику, јер није све и за свакога. Наравно, велика подршка свих медија је од пресудног значаја.


Први пут пева са супругом Иваном Босиљчићем
 

Ако изоставимо ваше гостовање на Ивановим концертима, први пут ћете имати прилику да одржите заједнички концерт са супругом на овогодишњем Бања Лука Фест-у. Радујете ли се том наступу и како сте замислили заједнички концерт?

Изузетно се радујем премијерном заједничком концерту са Иваном на Бања Лука Фесту 6. јула! Имаћемо свако свој део концерта уз пратњу бањалучке филхармоније, али ћемо вам извести и одабране заједничке композиције. Дођите да певамо заједно!


Иза нас је евровизијска недеља. Пре 14 година и ви сте наступали на Евровизији, која се до данас много променила. Да вам се укаже прилика да поново представљате Србију на овом такмичењу какву бисте песму после толико искуства волели да представите интернационалној публици овога пута?

– Евровизија се много променила и тешко да себе могу да замислим да се сада опет такмичим. Ипак, иако нам се чини да је све претворено само у што шокантнији сценски наступ, кад се подвуче црта, после сваке Евровизије може да се изабере пет-шест врхунских песама и извођача. Ове године, поред наше Теја Доре, навијала сам за хрватског и француског представника.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести