ВОЈВОДИНА САВЛАДАЛА ПАРТИЗАН ГОЛОМ ЊЕГОША ПЕТРОВИЋА У ПОСЛЕДЊОЈ СЕКУНДИ: Вошина рапсодија у дербију

Војводина је победила Партизан са 3:2 и игром доказала да је на српској фудбалској сцени спремна за знатно веће домете од тренутног положаја на суперлигашкој табели.
1
Фото: В. Фифа

Колико је деловала убедљивије у првом полувремену сведочи податак о контроли лопте њених играча. Посед од 61 посто, са 10 шутева према Јовановићевом голу, од тога три у оквир, указују на опредељење тренера Бандовића да у отвореној игри на победу измери вредност свог тима, без обзира на снагу противника и на адресу стадиона на коме је утакмица играна. У почетној декади утакмице чак три пута су Новосађани покушавали да изненаде Партизановог голмана, да би у 11. минуту, после Вукановићевог центаршута с лева, Зукић главом упутио лопту право у Јовановићево наручје.

Упркос Вошиној надмоћности, Партизан је повео после 18 минута игре. Сугестије новог тренера Београђана Нађа да противнападима одговори на супериорнију игру гостију резултирао је тако што је уз леву аут линију прошао брзоноги Захид, убацио лопту према белој тачки у Царевићевом казненом простору, Црномарковић није успео да је усмери према пољу и лопта се одбила у мрежу за вођство домаћег тима. Три минута касније готово идентична ситуација уследила је пред Јовановићевим голом: овога пута Савићевић је с лева упутио лопту, натрчао је Саничанин, али је на његову срећу лопта завршила у наручју Партизановог голмана.

Шансу за изједначење Војводина је пропустила у 32. минуту: лопта се одбијала у шеснаестерцу од ногу домаћих играча попут билијарских кугли, после покушаја Вукановића, Радуловића и Петровића. Узвратили су на сличан начин Калулу и Салдања, али је Царевић храбром интервенцијом амортизовао шут најбољег стрелца домаћег тима.

Вопјводина је најпре поравнала резултат, а потом и повела у последњој декади првог дела. Савићевић је повео акцију по десној страни, упослио Зукића, уследио је центаршут Вошиног капитена за стрелца изједначујућег гола Зади Серија.

Фото: В. Фифа

У 44. минуту заменили су места творци Вошиног изједначења: асистент приликом изједначења Зукић, упослен од Серија, велемајсторским је лобом с леве стране пребацио голмана Јовановића и послао лопту под пречку за вођство и коначан резултат првог полувремена.

Партизан је други део започео знатно организованије, освежен у нападачком реду уласком Николића и Гоха. После неуспешног Захидовог покушаја у 57. минуту, када је главом шутирао изнад пречке, изједначујући гол, после Николићеве асистенције, постигао дефанзивац Стојковић. Упркос таквом резултатском следу Војводина је задржала позитиван однос у поседу лопте, диктирала је темпо игре, Матеус је у 59. минуту из гужве угурао лопту у мређу, али погодак није признат због прекршаја који је судији Јовановићу сигнализирао помоћник Стојковић. Осам минута касније акцију за фудбалски уџбеник, шутем је завршио Вукановић и погодио пречку, да би у 75. минуту на идентичан начин, најлепшом акцијом, Натхо шутирао који центиметар покрај стативе.

У 77. минуту Ивановић је погодио мрежу, али је Јовановић, на интервенцију видео асистента, поништио учинак Вошиног голгетера за вођство због наводног прекршаја једног играча Војводине који није могао да утиче на расплет акције. Кобначно, спортска правда задовољена је у интрвалу надокнаде времена. Опет је за коначан резултат пресудио Његош Петровић одмереним шутем под пречку са удаљености од 20 метара.

Партизан – Војводина  2:3 (1:2)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 1.500, судија Срђан Јовановић (Баоград), стрелци: Црномарковић (аг) у 19. Стојковић у 58. минуту за Партизан, а Зади Сери у 38. Зукић у 44. и Петровић у 90+ минуту за Војводину, жути картони: Салдања, Овусу (Партизан), Кораћ, Зади Сери, Ивановић (Војводина).

ПАРТИЗАН: Јовановић 5,5, Стојковић 6.5, Филиповић 6, Саничанин 6, Антић 6, Стјепановић 6,5 (Овусу), Јанковић 5,5 (Гох 6,5), Натхо 6, Захид 6,5 (Баждар), Калулу 6,5, Салдања 6 (Николић).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Лазаревић 6, Кораћ 6, Црномарковић 6, Матеус 6, Савићевић 7, Петровић 8, Радуловић 6,5 (Ивановић), Зукић 8, Зади Сери 8, Вукановић 7.

Л. Бакмаз

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести