ВОЈВОДИНА ГОСТУЈЕ РАЊЕНОМ ПАРТИЗАНУ Бандовић: Партизан сада најопаснији, за нас је свака утакмица финале

НОВИ САД: Тренер фудбалера Војводине Божидар Бандовић изјавио је данас да очекује тежак меч против Партизана и додао да би његов тим требало да прикаже исто залагање као на утакмици са Црвеном звездом.
1
Фото: Важне дуеле водиће Салдања и Црномарковић у дербију, фото: ФК Војводина

Фудбалери Војводине су пре два дана у Новом Саду одиграли без голова са екипом Црвене звезде у 32. колу Суперлиге Србије.

Клуб из Новог Сада гостоваће у четвртак од 16.55 часова екипи Партизана у 33. колу СЛС.

Партизан је после четири узастопна пораза у свим такмичењима синоћ сменио тренера Игора Дуљаја, а екипу црно-белих ће до краја сезоне да предводи Алберт Нађ.

Низ Војводининих захтевних искушења на два такмичарска фронта, у првенству и у Купу Србије, биће настављен у четвртак, гостовањем код Партизана у Београду. Играчи одреда, али и чланови Бандовићевог стручног штаба и предстојећу утакмицу најављују као финале и препреку преко које води пут ка европским изазовима. Смена тренера у црно-белом колективу уследила је после серије лоших издања јесењег првака, праћених негативним резултатским низом. У екипама колективних спортова, такви примери обично се најављују као шок терапије које би могле да преокрену ток дешавања у корист колектива.   

– Сигурно је да ће смена тренера и у Партизану довести до опште мобилизације у свим секторима клуба – сагласан је тренер Војводине Божидар Бандовић. –  То је ствар Партизана и ми нећемо да се бавимо тиме. Припремићемо се најбоље што можемо. Нећемо да мењамо наш стил игре. Сматрам да Војводина као велики клуб мора да игра на тај начин, отворено, офанзивно и на победу, уз могућност да честитамо свакоме ко нас у тој намери спречи. Али, показали смо на минулим утакмицама да играмо веома добро, што је испраћено и резултатима на два фронта, тако да смо честитања супарницима свели на минимум. 

Уз игру Војводине, импресиван је и утисак да сви њени играчи одају спремност и свежину као да би могли у истом ритму још једно полувреме да одиграју.

– Није лако да задржите свежину играча и њихову борбеност на захтевном нивоу, када су утакмице на распореду сваки трећи или четврти дан – искрено ће Вошин тренер. – Како нама, тако и другима. Међутим, ни у дербију нисте могли да приметите било какве физичке промене на играчима. Баш као и на претходним мечевима држимо јак интензитет и у другом полувремену. Желим да наши играчи буду упорни и борбени и они то раде веома добро. Времена за надградњу тактичких замисли нема, после дербија са Звездом фокусирани смо на опоравак и анализу игре Партизана. Верујемо у наше могућности да и у дербију који следи поновимо убедљиву игру из претходног дербија. 

Што се кадровских решења тиче, једино још Ђорђевић има здравствени проблем, тако да је његово учешће под знаком питања. Гиорбелидзе, Радуловић и Вукановић, који су се претходних дана жалили на повреде, пожелели су да буду учесници дербија. Пренос утакмице је на каналу Арена премиун 1.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести