ШИД У ЗНАКУ 28. КОБАСИЦИЈАДЕ Промоција Срема као гастрономске дестинације; Кобасица и месни деликатеси спремљени на традиционалан начин
Гастрономске манифестације Шидска и Сремска кобасијада, одржане су у Шиду.
Ово је 28 година да се у овом месту окупе бројни излагачи, такмичари и љубитељи доброг укуса из целе Србије и региона.
Уз врхунску гастрономску понуду коју је чинило више од педесет излагача, али и добру тамбурашку музику и срдачну атмосферу, Шидска кобасицијада је још једном потврдила свој значај у очувању традиционалне производње кобасица и месних деликатеса, али и промоцији Срема као гастрономске дестинације.
Нешто даље, у Словачком дому у Шиду, одржана је и Сремска кобасицијада, посвећена излагању и такмичењу у сувој ферментисаној кобасици. У овој бранши учествовали су бројни мајстори традиционалне производње, који су представили најбоље што имају да понуде, с обзиром на то да су се такмичили за титулу најбоље суве сремске кобасице.
На крају програма, додељена су признања најуспешнијим такмичарима и произвођачима.