ŠID U ZNAKU 28. KOBASICIJADE Promocija Srema kao gastronomske destinacije; Kobasica i mesni delikatesi spremljeni na tradicionalan način
Gastronomske manifestacije Šidska i Sremska kobasijada, održane su u Šidu.
Ovo je 28 godina da se u ovom mestu okupe brojni izlagači, takmičari i ljubitelji dobrog ukusa iz cele Srbije i regiona.
Uz vrhunsku gastronomsku ponudu koju je činilo više od pedeset izlagača, ali i dobru tamburašku muziku i srdačnu atmosferu, Šidska kobasicijada je još jednom potvrdila svoj značaj u očuvanju tradicionalne proizvodnje kobasica i mesnih delikatesa, ali i promociji Srema kao gastronomske destinacije.
Nešto dalje, u Slovačkom domu u Šidu, održana je i Sremska kobasicijada, posvećena izlaganju i takmičenju u suvoj fermentisanoj kobasici. U ovoj branši učestvovali su brojni majstori tradicionalne proizvodnje, koji su predstavili najbolje što imaju da ponude, s obzirom na to da su se takmičili za titulu najbolje suve sremske kobasice.
Na kraju programa, dodeljena su priznanja najuspešnijim takmičarima i proizvođačima.