ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ Победнички ајвар зачињен тајном
КИКИНДА: Караван традиционалног квалификационог такмичења у кувању ајвара „Изађи ми на теглу“ окупио је 15 екипа, а жири је за победнички прогласио ајвар екипе „Културни кувари“ коју су сачињавали запослени у Културном центру Кикинде.
Победничка екипа је за најукуснији ајвар као награду освојила шпорет “смедеревац“ и квалификовала се за финале, које ће се одржати 12.октобра у Београду уз учешће победничких екипа из 32 града. – Кикинда је постала незаобилазна станица каравана „Изађи ми на теглу“, а заинтересованост за справљање ајвара велика и атмосфера увек сјајна. Успели смо ове сезоне да покренемо производњу ајвара по рецепту прошлогодишњих победника, а паковаће се у ограниченој серији. Овом манифестацијоим афирмишемо здрав такмичарски дух, а такође негујемо традиционалну припрему зимнице – истиче главна организаторка каравана „Изађи ми на теглу“ Љиљана Вукотић.
Ове сезоне шести караван „Изађи ми на теглу“ окупиће у квалификационом такмичењима широм Србије око 500 екипа и око 5.000 учесника. Они ће справити око 6.000 тегли ајвара, а ко ће након укрштања варјача овог пута направити најукуснији и понети титулу краља или краљице ајвара, сазнаће се у великом финалу у Београду.
Запослени из Културног центра су трећу годину заредом учествовали на такмичењу у кувању ајвара. Пре две године освојили су треће место, лане нису потрефили укус жирија, али према речима директорке Тање Ножице овог пута су се посебно спремали и ајвар зачинили тајним састојком.
- Додали смо тајни састојак који је очигледно пресудио dda зачинимо nnajukusniji ајвар. Сви чланови екипе воле да кувају и вични су у припремању зимнице – открила је чланица екипе директорка Културног центра Тања Ножица.
Друго место припало је екипи Удружења жена „Јединство“ из Руског Села, док је треће место освојила екипа „Бабин ајвар“. Награда за најлепше уређени штанд додељена је медијској екипи „Ами-Палас, најбољи талас“ кикиндског Ами радија.
М. Митровић