ФЕСТИВАЛ ХРАНЕ ПРВИ ПУТ У БЕОЧИНУ Гастромит фест окупља славне куваре и смокере; Од свињских ребараца до пилећих крилаца
БЕОЧИН: Први фестивал хране „Гастромит фест” биће одржан у суботу и недељу, 28. и 29. октобра, на платоу код Спортског центра у Беочину. За посетиоце ће током два дана од 15 сати храну припремати како мали локални произвођачи, тако и врхунски кувари са међународним искуством.
Организатори најављују и отварање највеће пушнице, или како организатори кажу, највећег смокера на Балкану, а у припреми ће бити око 150 килограма меса.
У суботу је такмичење у припреми димљених свињских ребараца и пилећих крилаца, а учесници ће храну припремати у смокерима и најмодернијим роштиљима што је, како организатори наводе, прилика да се шира публика упозна са овим начином припреме хране. Очекују се и екипе из суседних држава док ће узорке хране оцењивати међународни жири.
У фестивалском програму учествују славни кувари Јордан Настановић, Хаџи Саша Мишић, Драгиша Стефановић Гиле и Горан Радивојевић. Други фестивалски дан резервисан је за „недељани ручак“ који спремају кулинарске звезде, али и аматери, ту је и продајни базар хране и пића, око 20 врста занатских пива као разноврсна понуда винарија из Срема.
Реч је о новој манифестацији коју уз подршку Општине Беочин и Туристичке организације припрема Центар за развој туризма и очување села, са амбицијом да се устали.
С. К-ч