Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Дани Бочара уочи храмовне славе

24.07.2017. 13:19 13:20
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

БОЧАР: Слављенички амбијент у најмањем насељу новобечејске општине - Бочару. Током минулог викенда Месна заједница је организовала манифестацију „Дани села“, уочи славе православног храма Сабор светог архангела Гаврила, у среду, 26. јула.

На приредби у препуној биоскопској сали учествовали су ученици овдашње ОШ „Доситеј Обрадовић“, певачке групе КУД „Извор“ из Накова, КУД „Теодор Павловић“ и КТЦ „Банатска одисеја“ из Новог Милошева, као и КУД „Ади Ендре“ из Сајана. Председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић уручио је пригодне поклоне бочарским студентима и годишње признање др Мирку Стојисављевићу.

„Свако време има своје изазове, а ја сам сигурна да можемо да створимо услове у селу за бољи живот свих сусељана, самим тим и оних које угостимо, поготово када су то наши бивши Бочарци“, рекла је председница Савета МЗ Бочар Милана Грбић.

Мештанима и гостима представљен је рад наивног сликара Милана Драгољевића из Нових Козараца, који је изложио 16 слика, а уприличена је и промоција књиге „Твој анђео чувар“ Мирјане Бобић Мојсиловић. Пажњу мештана и гостију привукла су кулинарска надметања у припреми рибље чорбе и ловачких специјалитета. Мимо такмичења, у хладовини парка испред две цркве, вртело се десетак јагањаца и прасића, ширио опојни мирис роштиља, крчкала риба у тањирачи, зготовила јела испод сача... Речју, био је то својеврсни сајам кулинарства.

Жири је оцењивао узорке из укупно 35 котлића, а највише разлога за радост имала је кикиндска екипа Удружење грађана „Да се не заборави“, освојивши победничке пехаре у обе такмичарске дисциплине. Познати кулинар Радован Субин, скувао је и у Бочару најбољу рибљу чорбу, па је у гепеку кола однео, поред награда у роби и живо јагње, а Душан Лукин је припремио, по оцени жирија, најукуснији ловачки специјалитет и, уз победнички пехар и пакет, припало му је живо прасе. Друго место у кувању рибље чорбе припало је Горану Стоиљковићу из Борче, а треће Золтану Пабдију из Зрењанина. Други у припреми ловачког котлића био је Недељко Гудаловић из Борче, а трећи Дејан Кастратовић из Куле.    

Текст и фото: В. Јанков

Пише:
Пошаљите коментар