Ђаци спремили посну трпезу
РУМА: У дане божићног поста ученици Средње стручне школе „Бранко Радичевић” још једном су демонстрирали своје кулинарско знање и умеће у спремању посебних трпеза.
Ученици који се образују за куваре и угоститеље, сваке године у децембру припремају за своје другаре и професоре посну трпезу. Показали су да и трпеза може бити шарена, разноврсна, укусна и примамљива, иако је без меса, јаја, млека...
Директор ове школе Мирко Зрнић објашава да је Дан посне хране лепа промоција не само посне трпезе већ и ове образовне установе, а поготово оних који се образују за куваре и угоститеље.
- Наравно, ово је прилика и да професори процењују знање ученика, како су припремили јела и колико су успешни у томе , а то се рачуна у оцену из практичне обуке – рекао је Зрнић.
Професор кулинарства Борислав Димковић оцењује да су јела квалитетно урађена и да су се ђаци показали као прави професионалци.
- Користили смо печурке, соју, махунарке. Ту је доста пита, кољива, посне пице, паприкаш од печурака, баклаве, разни ситни колачи. Све то може да се припреми за сваку посну славу. Наравно, оваква припрема хране захтева знање, вештину и професионализам, што су наши ученици и показали – оценио је Димковић.
Љ. М.