Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Đaci spremili posnu trpezu

13.12.2017. 11:10 11:17
Piše:
Izvor: Opština Ruma

RUMA: U dane božićnog posta učenici Srednje stručne škole „Branko Radičević” još jednom su demonstrirali svoje kulinarsko znanje i umeće u spremanju posebnih trpeza.

Učenici koji se obrazuju za kuvare i ugostitelje, svake godine u decembru pripremaju za svoje drugare i profesore posnu trpezu. Pokazali su da i trpeza može biti šarena, raznovrsna, ukusna i primamljiva, iako je bez mesa, jaja, mleka...

Direktor ove škole Mirko Zrnić objašava da je Dan posne hrane lepa promocija ne samo posne trpeze već i ove obrazovne ustanove, a pogotovo onih koji se obrazuju za kuvare i ugostitelje.

- Naravno, ovo je prilika i da profesori procenjuju znanje učenika, kako su pripremili jela i koliko su uspešni u tome , a to se računa u ocenu iz praktične obuke – rekao  je Zrnić.

Profesor kulinarstva Borislav Dimković ocenjuje da su jela kvalitetno urađena i da su se đaci pokazali kao pravi profesionalci.

- Koristili smo pečurke, soju, mahunarke. Tu je dosta pita, koljiva, posne pice, paprikaš od pečuraka, baklave, razni sitni kolači. Sve to može da se pripremi za svaku posnu slavu. Naravno, ovakva priprema hrane zahteva znanje, veštinu i profesionalizam, što su naši učenici i pokazali – ocenio je Dimković.

LJ. M.

Autor:
Pošaljite komentar