broken clouds
11°C
30.09.2024.
Нови Сад
eur
117.084
usd
104.867
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) ВУЧИЋ: Обележавамо почетак рада Сент Риџис хотела и отварање Куле Београд ОСЕЋАМ СЕ ПОСЕБНО И ПОНОСНО

30.09.2024. 20:39 21:09
Пише:
вучић
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

Председник Александар Вучић изјавио је да се вечерас обележава почетак рада Сент Риџис хотела и отварање Куле Београд и најавио да ће за 15 дана то бити отворено и за све грађане.

Вучић је, на свечаности поводом завршетка радова на хотелу The St. Regis у Кули Београд у присуству председника компаније "Eagle Hills" Мохамеда Алабара, рекао да је чувени Мериот ланац преузео и тај хотел и да мора да се уради још неких ситница, у вези са гаражом и друго.

вучић
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

"И долазећи вечерас овде, осећао сам се посебно. Осећао сам се толико поносно, да се човек ретко тако осећа", рекао је Вучић.

Вучић: Обележавамо почетак рада Сент Риџис хотела и отварање КулПредседник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је свечаности поводом завршетка радова на хотелу "The Ст. Регис Белграде" у Кули Београд.
После обраћања председника Вучића, присутни су кренули у обилазак луксузног хотела.

Вучић: Близу сам да испуним све своје снове

Председник Вучић се присутнима обратио речима:

"Шта је то што ми вечерас обележавамо? Обележавамо почетак rada "The Ст. Регис Белграде" хотела, а за 15 дана биће отворено и за грађане. Долазећи вечерас овде, осећао сам се посебно. Осећао сам се толико поносно".е Београд
Председник се потом присетио упознавања са шеиком Мухамедом Бин Зајед Ал Нахјаном.

"Рекли ми да идем да се упознам са једним од најмоћнијих људи света. Пред крај разговора питао ме: 'Шта хоћеш од нас'? Ја кажем да ми ништа не треба. Ваљда сви долазе да му траже нешто. Исто ме питао и после пет минута, па ми рекао да сам једини човек који је дошао код њега а да му ништа није тражио".

"Он је волео моју дрчност и инат, а ја његову памет и смиреност. Волео је моју независност, слодобољубивост у односу на све друге у свету. Рекао сам му да ми је жеља да један од најружнијих делова Београда, претворим у најлепше место у Србији. Он ми је рекао: 'Super, урадићемо то заједно".

вучић
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

"Камен темељац смо постављали по највећој киши, биле су и демонстрације... Помислио сам да је то лош знак, али ми је Алабар тада рекао да је киша добар знак. Имали смо подршку свега 27 одсто људи. Био сам као Дон Кихот. Желим да се захвалим Синиши Малом и Горану Весићу. Све остало, мање-више никога није било да помогне".

"Ово је, уз Лондон, једино место у Европи са апартманима".

"Да ли сам могао да купим овде стан? Нисам. Не завидим онима који су могли. Поносам сам".

"У овом хотелу ће радити 200 наших младих људи".

"Београд је 2013. имао 536.000 страних гостију, а сада 1.192.000. Раст је 121 одсто! То је само почетак. Желимо да растемо 200 и 300 одсто".

"Загреб је имао градоначелника Милана Бандића. Разликовали смо се, али он је био страшно вредан и посвећен. Бринуо сам да ли ће нас Загреб стићи. Лако се договорио са Алабаром. Кад ме питао шта да радим, рекао сам му да се ломим. Према породичном наслеђу, рекао бих да не иде тамо, али фер према оном човеку је да кажем да иде. На крају из других разлога није отишао. Још да победимо мог пријатеља Зорана Јанковића и немамо више конкуренцију у региону".

вучић
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

Говорећи о Алабару, Вучић је рекао:

"Не зна колико има пара, али увек воли да дође у Београд. Знате шта ми је вечерас овде рекао: 'Ово је тек почетак".

"Лично, близу сам да испуним све своје снове. Данас ми је мали син добио најбољу оцену, са потписом учитеља, из математике, и то на енглеском, не знам да ли бих и ја то разумео".

Алабар: Свака част председниче! Нема много људи који толико воле своју земљу и не плаше се да делују

Председник компаније "Игл хилс" Мухамед Алабар рекао је:

"Када сам први пут дошао у Србији, био је облачан, кишовит децембарски дан. Питао сам се који ћу ђаво ја овде. Ваш БДП био је минус један. Затворио сам очи, отворио сам очи, а Србија има највећи БДП у Европи. То није шала".

"Ово што сте урадили председниче је невероватно. Путовао сам по свету и све видео, али вама председниче честитам колико волите своју земљу и свој народ, а не плашите се да делујете. Не може много људи то да уради".

"Доказали сте да вам је срце пуно љубави и да желите да српски народ расте".

Де Рајтер: Хотел ће повећати углед престонице Србије - хвала председнику Вучићу на лидерству

Марк де Рајтер, директор хотела обратио се речима:

"Велика ми је част да вам пожелим добродошлицу на најбољу адресу у граду. Захвалан сам вам за подршку, што делите нашу визију, што је било кључно да се овај пројекат реализује. Он ће повећати углед престонице Србије".

Захвалио се председнику Србије Александру Вучићу на лидерству, као и Мухамеду Алабару.

Извор:
Танјуг/Курир
Аутор:
Пошаљите коментар